BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-26-2008, 09:29 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Location: San Antonio
Model: 8110
OS: v4.3.0.93
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Setting up personal email on pearl 8110

Please Login to Remove!

I've reached a dead end and don't know how to proceed in setting up my gmail account so I can send and receive email on my Pearl 8110.

Went to Setup Wizard, which only offers me the option of BES or skip. Don't want to synch with work email.

I went to the ATT BIS set up site, entered my PIN and IMEI numbers. Got a pop up that said your device isn't registered with the network yet, you should, but if you don't you may not get some functionality.

Checked PDF owners manual about registration. Went to Options, Advanced Options, Host Routing Table, Menu, Register Now, got a pop up that said registration message sent. Approximately 1 hour ago. Nothing has happened at my end since.

Continued through the ATT BIS set up and was told I had successfully set up my gmail account. Clicked on send service book. Haven't seen any messages, updates or other changes.

Went to my phone, selected compose an email, and got a message "no account set up, you can only save a draft."

What am I missing? Where do I go next?
Offline  
Old 11-26-2008, 09:32 AM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
akosnitzky's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Southern Florida
Model: 9650
OS: 6.0.0.333
Carrier: Verizon BIS
Posts: 14,484
Post Thanks: 6
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

Wirelessly posted (Verizon 8830)

You may need to contact the carrier to do a reset and allow you to register or re-register
__________________
------
Follow @akosnitzky on Twitter

LET'S GO CANES!
Offline  
Old 11-26-2008, 09:53 AM   #3 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,020
Post Thanks: 54
Thanked 778 Times in 740 Posts
Default

Did you buy the BB new or used?

Do you have a BB dataplan?

Did you try pulling the battery for about 30 seconds and then let the device reboot?

Did ATT provision the device and send service books?
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 11-26-2008, 10:02 AM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Location: San Antonio
Model: 8110
OS: v4.3.0.93
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Bought it new at ATT store.

Have data plan.

Have now removed and reinserted battery.

When I completed the BIS sign up, I clicked on send service book. Don't know anything about any other service books.

Don't know what you mean by "Did ATT provision the device", but they did turn it on when I bought it and internet browser seems to be in order.

Guess one of my questions should be, what should be happening? What I am supposed to see going on after completing these steps?
Offline  
Old 11-26-2008, 12:28 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2008
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

"your device isn't registered with the network yet"
You just got this phone?
I think I have come across this, if it is what I think it is you need to go to Settings. In settings you will choose another menu. Unfortunately I don't have a Blackberry in front of me and I can't remember the exact menu to go to. Basically you tell it to join the network.
If you can't find it this should give you enough info so if you call At&t they will know what you are talking about.
I've had to do this on a couple of Blackberrys.
Offline  
Old 11-26-2008, 09:46 PM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Location: San Antonio
Model: 8110
OS: v4.3.0.93
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Not sure exactly which menu you're referring to. I went to Options, Advanced Options, Host Routing Table, Menu, Register Now, got a pop up that said registration message sent.

However, I just now went to Options, Advanced Options, Applications, and found a listing for "email setup application". The menu option on that one includes show properties. That shows a description that includes "application for setting up BlackBerry Internet Service email". I can't find an icon to run the BIS application. A friend showed me his blackberry (different model) that has an icon for this and said it was very easy.

Does everyone else have some way to run this application? Is there some way I can?
Offline  
Old 11-27-2008, 07:02 AM   #7 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
wjereb's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: NJ
Model: 9800
OS: 6.0.0.526
PIN: N/A
Carrier: AT&T - BES
Posts: 336
Post Thanks: 7
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

The icon name is "personal email set up".

I would call AT&T customer service and make sure the device is properly provisioned.

BJ
Offline  
Old 11-29-2008, 11:53 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2008
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yea unfortunately I don't have a Blackberry and not at work so I can't grab on.
I forgot to ask, are you able to get on the internet? Can you open the browser and pull a page?
If you can't get on the internet either I really think it is this. like I said if you call AT&T and give them this info;
"your device isn't registered with the network yet"
You just got this phone?
Settings. In settings you will choose another menu. Basically you tell it to join the network.
If they are not sure have them put you through to RIM. But if you can't set up your email and can't pull a webpage then your not connected to the network.
Offline  
Old 11-30-2008, 07:05 PM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Location: San Antonio
Model: 8110
OS: v4.3.0.93
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Turns out it was my data plan that was the problem.

I went to ATT and had them change me to a BB data plan and a lot of new icons showed up on my phone, new email accounts that i had established online, the whole deal.

Thanks to everyone for all your help. I really appreciate it.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.