BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-28-2008, 08:10 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: T Mobile
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BES on Virtual Server Issue

Please Login to Remove!

Good afternoon,

We are currently experiencing problems when synchronizing BlackBerry devices.

We are using BES 4.0 and on Microsoft Virtual Server.

We are unable to do a wireless activation on the BlackBerry device has we get a message, "An error occured, contact your system administrator".

We then have to try synch using a usb cable which is really annoying because it can take 2 or 3 synchs just to get the calendar to work (Microsoft Exchange) which means removing and adding the user on the bes and wiping the handheld. The whole process takes about a hour.

Does anyone know if this down to the server been virtual?

163 users on the BES. After a synch we will end up getting the device back about a week later because it lost synch...

Can anybody help?
Offline  
Old 11-28-2008, 08:27 AM   #2 (permalink)
soupandsandwich
Guest
 
Posts: n/a
Default

You're definitely running an unsupported configuration, but I don't know if that is necessarily the root of your problems.

For starters, you should upgrade your BES to 4.1.x, which is certified by RIM to function in a VM.
You should also switch to VMware ESX for your Virtual Environment. Microsoft VM is not supported by RIM.

Once you're running a supported configuration, troubleshooting your activation issues will become easier.
 
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.