BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-28-2008, 07:46 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8330C
PIN: N/A
Carrier: Bell
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default duplicate emails on desktop

Please Login to Remove!

I have a blackerry Curve and I use Outlook 2003 on my laptop. My email is provided through an internet provider "Aliant" it is not an internal mail server. I use only one email that I have synced with both the outlook and the bb so that they will appear on both. To accomplish this I have the option to 'leave a copy of messages on the server' checked in outlook. I am now getting duplicates of those emails in my outlook. I have contacted my service provider "Aliant" but they say it is a Microsoft problem. I cannot seem to find any documentation on it however. Any advice?

Thank you
Offline  
Old 11-28-2008, 08:46 AM   #2 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,020
Post Thanks: 54
Thanked 778 Times in 740 Posts
Default

I assume that it was working correctly at one point?

What did you change right before this began happening? Did you add a rule to Outlook?
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!

Last edited by Dubdub : 11-28-2008 at 08:49 AM.
Offline  
Old 11-28-2008, 08:53 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8330C
PIN: N/A
Carrier: Bell
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No I didn't add any rules in outlook. Yes it was working correctly initially. It does seem to happen sporadically. It is happening more consistently now for the past week. I can't think of any config changes that I made, it would be mostly default settings - other than leaving a copy on the server...
Offline  
Old 11-28-2008, 09:21 AM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8330
OS: 4.5.0.77
PIN: ch me, I must be dreaming
Carrier: Verizon
Posts: 157
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Are there any third part applications integrated into the mail sending and/or retrieval process on the desktop, such virus scanners, firewalls, etc? If so, try temporarily disabling them and see what happens, and also make sure that you are using the latest version.
Offline  
Old 11-28-2008, 10:17 AM   #5 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,020
Post Thanks: 54
Thanked 778 Times in 740 Posts
Default

Since it is only happening in Outlook, seems like your email d/l could be timing out before it completes and then restarts and downloads everything again. I have had that happen a couple times. Could it be a really big file trying to d/l or a corrupt file as well that stops the process?

I assume you are not getting the dupes on your BB?
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 11-28-2008, 12:17 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8330C
PIN: N/A
Carrier: Bell
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes that's right - no dupes on the bb. I have checked the online site for my email account and deleted all emails on the server and i don't see anything. How would I check that? Thanks
Offline  
Old 11-28-2008, 02:45 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Model: 7100T
PIN: N/A
Carrier: Aliant
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Same Here

I am having the exact same problem with Aliant. They have admitted that there is a problem and are blaming it on Microsoft. I have enabled logging in Outlook and here is the problem:

2008.11.25 11:30:22 POP3: [tx] STAT
2008.11.25 11:30:22 POP3: <rx> -ERR mail storage services unavailable, wait a few minutes and try again.

Outlook doesn't handle the -ERR message from Aliant and downloads everything from the server on the next send/receive.

Are you getting the username/password dialog box popping up?

Jeff
Offline  
Old 11-28-2008, 03:11 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8330C
PIN: N/A
Carrier: Bell
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes ! am getting the username/password dialog box or 'Enter Network password' have you been able to correct it? Thanks
Offline  
Old 11-28-2008, 03:44 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Model: 7100T
PIN: N/A
Carrier: Aliant
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No, it is still ongoing.

I just got off the line with senior technical support and they are predicting that it will be fixed in January when they install new servers.

Somebody from Aliant has promised to call back on Monday.
Offline  
Old 12-02-2008, 06:51 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8330C
PIN: N/A
Carrier: Bell
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks - Unbelievable - January! I guess that's typical Aliant customer service... I'm going to start hassling them more. If nothing else it will help alleviate some of the frustration...
Offline  
Old 12-02-2008, 01:48 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8330C
PIN: N/A
Carrier: Bell
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Oh - out of curiosity, did you get your callback from Aliant
Offline  
Old 12-02-2008, 02:26 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Model: 7100T
PIN: N/A
Carrier: Aliant
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, they called back.

At first, they were saying that the problem would be fixed in January 2009 when they installed new servers.

Then I got an e-mail later in the morning from somebody in support who said that they re-booted a server which was causing the problem.

According to my Outlook log, the problem hasn't happened since.

Jeff
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.