BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-01-2008, 11:01 AM   #1 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
dhendriksen's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Lehi, UT
Model: 9530
OS: 4.7.0.75
Carrier: Verizon
Posts: 373
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Connecting to BES after OS upgrade

Please Login to Remove!

Hey guys, I am not a BES admin but I have a question for you guys.

I am using desktop manager 4.7, and am using it on my company computer that is connected to my exchange server. The desktop manager shows it is online with the messaging system, and I can execute functional changes to things like filters and email signature. Here is my problem though (and it is probably just my mis-understanding): I cannot reconnect to the bes using desktop manager after an OS update. Everytime I switch devices or I update the OS I need to get a hold of my BES admin and request a new password for wireless activation. I thought that my computer was supposed to automatically do that! Is it not supposed to? If it is supposed to, why isn't it? It is frustrating for me because I am in outside sales and rely on my phone. Our BES admin has other duties here as well, and is understandably slow sometimes in issuing a new password, all the while I am without functionality. Plus, I know it is getting on his nerves with me asking for new password as often as I do.

Do you guys know how I can reactivate on the BES using desktop manager???

Thanks,

Dan.
__________________
Dan Hendriksen
Offline  
Old 12-01-2008, 12:24 PM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Moonshadow's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Kingston, Ontario
Model: 8130
OS: 4.5.0.131
Carrier: TELUS
Posts: 885
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (8130)

If you are on your company network and fire up DTM and then connect your BB it should register automatically. Mine does after every upgrade. Even works on VPN. I have never had any success unless I am connected as above even though there is an enterprise activation icon on my BB.
__________________
Experience is a wonderful thing. It enables you to recognize a mistake when you make it again

Telus - 8130 - BES/BIS
Offline  
Old 12-01-2008, 01:16 PM   #3 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
kjjb0204's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: USA
Model: 9630
Carrier: VZW
Posts: 1,813
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

That is strange. I never have to contact our admin for a pw if I upgrade while connected to DM and my notebook is on vpn.
Offline  
Old 12-01-2008, 01:55 PM   #4 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
dhendriksen's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Lehi, UT
Model: 9530
OS: 4.7.0.75
Carrier: Verizon
Posts: 373
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yeah, I wonder what I am doing wrong. I have to go get a new password everytime, and I hate bothering him and I hate the downtown.

Do you think Desktop Manager could be setup wrong?
__________________
Dan Hendriksen
Offline  
Old 12-02-2008, 03:07 PM   #5 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
takeshi's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Houston
Model: 8310
Carrier: at&t
Posts: 7,741
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What exactly have you tried? Generally it should automatically kick off Enterprise Activation as soon as you connect the BB via USB. I think there have been a few times where I had to start the app loader or something. In extremely rare cases I think I had to regenerate the encryption key manually and then set it back to automatic.
Offline  
Old 12-12-2008, 11:30 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: East Texas
Model: 9000
OS: XP/Vista
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default fantastic.

Quote:
Originally Posted by Moonshadow View Post
Wirelessly posted (8130)

If you are on your company network and fire up DTM and then connect your BB it should register automatically. Mine does after every upgrade. Even works on VPN. I have never had any success unless I am connected as above even though there is an enterprise activation icon on my BB.
Upgraded today from .167 to .210 (ATT) without a hitch. Everything worked fine excpect BES email. Hooked up at work, and in no time was back online. Thank you for the valuable information.

Last edited by level : 12-13-2008 at 12:20 AM.
Offline  
Old 12-13-2008, 12:07 AM   #7 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,686
Post Thanks: 4
Thanked 100 Times in 72 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by dhendriksen View Post
Yeah, I wonder what I am doing wrong. I have to go get a new password everytime, and I hate bothering him and I hate the downtown.

Do you think Desktop Manager could be setup wrong?
Desktop Manager needs to be installed for BES use and you need an onliine connection to your mailbox.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.