BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-11-2010, 07:56 PM   #21 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Bell Mobility
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Please Login to Remove!

Thanks, PanEuropean for the tips on reading through the Synchronization Log.....this has saved me an incredible amount of time too.....I had been reading through some of the earlier posts & had tried a few of those reconfiguations....but the easiest, by far, was looking for the 'IGNORE' message at the end of the log & attending to each item that came up.....I only had to re-synch about 6 times, to catch the 6 entries that had been causing the 0x80040fb3 error message. I had also disabled the 'photo/picture' synching in the 'address book' set up. I think this may be the 'fb' (Facebook?) reference in the error code, because part of my errors began right after I had addd Facebook to my BlackBerry & in the synching, it didn't like synching photos/pictures!!
Offline  
Old 01-12-2010, 06:03 PM   #22 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: tmobile
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Look for the "Ignore" item

I got the same message, but have a huge number of photo-linked contacts. I took a cue from one of the other posts, and opened the log. I found an "Ignore" item in my appts, deleted and resynchronized. Success!
Offline  
Old 01-19-2010, 10:19 AM   #23 (permalink)
bfb
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default US Airways Calendar Entries Caused 0x80040fb3 error

I'd been syncing with no problems, and then started to receive the 0x80040fb3 error code. This thread gave me the clue I needed to solve the problem, although it didn't originate with attachments to contacts or calendar items. I tried to think what could have changed since my last successful sync, and the only thing that came to mind was the addition of flight schedule information downloaded directly from the US Airways site to Outlook. These calendar entries contained no attachments, but they all had several links to various US Airways web pages (check-in, etc.). I deleted all of the links, and cured the error problem.
Offline  
Old 01-25-2010, 06:23 PM   #24 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 9630
PIN: N/A
Carrier: Alltel
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Thanks....

This has been aggrivating me with my new Tour... But now seems to be all fine. THANKS FOR THIS POST!!!! LIFESAVER!!
Offline  
Old 01-28-2010, 04:49 PM   #25 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: vodafone
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Talking Ignore messages on log

Hi all - thanks for the advice above - I'd downloaded the World Cup Fixtures into Outlook and the problem started after that.
Oddly, most of the fixtures had been set as appointments, which were fine, but 2 were set as meetings, with a webaddress in the "To" field, and which showed as "ignore" on the log. Deleted them both and put them back in as appointments -and all fine!
Offline  
Old 03-25-2010, 07:44 PM   #26 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Model: Curve
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Attachment No My Problem

I appreciate this fix - but it didn't work for me. First, I didn't have any attachments with my calendar. Then I removed all contacts with attachments.

I ran the synch and still I get this error message. Has anybody else experienced this challenge that could help me out.
Offline  
Old 05-10-2010, 08:56 AM   #27 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: TMobile
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default thx

The answer for me was also to check the synch log and kill the contact that had the IGNORE tag.

Thanks!
Offline  
Old 05-24-2010, 01:14 PM   #28 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2010
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: C&W Guernsey
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by PanEuropean View Post
I'd like to thank BEEJ for his very thoughtful write-up. I did everything that he suggested, but the problem persisted. I visited the two URLs that he supplied, and found the "magic bullet" answer at this URL:

forums[dot]crackberry[dot]com/f5/pearl-shows-error-code-0x80040fb3-during-synch-10653/#post191888

The solution proposed there, and the solution that worked for me, was to review the synchronization log generated by the DM. To view the synchronization log, press the "SYNCHRONIZE" button in the DM (this will bring up the synchronization details page), then select "CONFIGURE - SYNCHRONIZATION" from the menu on the left side, then press the VIEW LOG button.

The very end of my log contained the following line:

IGNORE = SMITH

This was the defective (corrupt) contact that was causing the failure. The only problem was that I had more than one contact with the name Smith. So, I went to my contact list and appended a number to each of the Smiths, so the last names read Smith1, Smith2, Smith3, etc.

Next time I attempted synchronization, I saw the following detail at the end of the log:

IGNORE=Smith4

I then printed out Smith4's details (so I would have them for later re-entry), then deleted Smith4's contact record. The next attempt at synchronization worked perfectly, no more problems.

So, based on several hours of attempting to solve this problem using the various fixes proposed here and elsewhere, I suggest that folks with the "error code 0x80040fb3" error first try looking at the end of their synchronization lot to see if there is a contact tagged with IGNORE, then deleting that contact. It is possible that by doing this first, you might avoid the need to delete all the contact photos, strip out the attachments to contacts, etc.

Lastly, my thanks to everyone here on this forum for sharing their experience. It is a real pleasure to visit a forum where everyone is so polite and articulate.
The problem for me is the contacts. I have delete all attached photos. The log does show 'IGNORE + unspecified' I can't find which one is unspecified as I seem to have hundreds of them in the log. So what now. Any suggestions?
Offline  
Old 05-26-2010, 11:10 AM   #29 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2010
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Bad Photo

After looking at the solution provided I started going through my Outlook contacts and deleting photos. About the fourth or fifth contact I discovered a contact that said it had a photo attachment, but it wasn't showing up when I opened the contact. When I tried to open the attachment I got an error message that the file was not available. I deleted that attachement and reran the synch with no other probelms. Turned out to be just one bad attachment/photo was corrupting the entire process.
Offline  
Old 06-07-2010, 10:39 PM   #30 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2010
Model: 9630
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Easy fix. Try this first.

Wish I had tried this first. I deleted all my contact pics to no avail. Then found this forum that helped immediately.

Open BBDM and select sync. Select configure sync, then the configure option. I was having problems with address book so I selected it and clicked on advanced. From there I selected map fields. Scroll down the device field until you find picture. Double click the entry to remove the sync arrows.

Wish I had done this before removing all the pics, because my Tour worked fine with them embedded. Since it's frozen, I switched back to my old Curve in order to have a phone while a replacement came. Spent hours trying to fix, and this fix took under 2 minutes.
Offline  
Old 06-08-2010, 06:45 AM   #31 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Model: 9500
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Found a simple solution myself: When accepting invitations from others from Outlook on your bb, some invitations put data in the Notes field of the appointment. Intellisync can't deal with these.
Solution:
  1. check any Outlook calendar invitations on your hand-held and clear the Notes to that invitation.
  2. Sync runs smooth after that.
Offline  
Old 06-23-2010, 09:59 AM   #32 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: London Ontario Canada
Model: 8310
OS: Vista
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default I am tired of synching problems with BB

I have done all the above things many times with no success.. still received the dreaded 0x80040fb3 until I finally told it to do nothing with conflicting items... finally the sync worked...

The Blackberry is a strange device - it works for a while, then decides to delete all your previous calendar data... so now that I have actually synched the BB successfully, I have synched by iPod Touch to my Ouotlook calendar as a backup because the iPod ALWAYS works properly!

I have been using BB's for many years, and teach courses about them and find I spend a lot of time troubleshooting for people.. how depressing is that?
D
Offline  
Old 06-30-2010, 06:32 PM   #33 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2005
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Rebooting works

This is an awesome thread with great info on resolving this problem. I did follow most of the suggestions and have had success with resetting the DM synchronization settings, removing the calendar attachments.

But I also want to note that sometimes just closing DM, disconnecting the phone from the PC, rebooting my Blackberry Bold, and restarting DM resolves the problem.
Offline  
Old 09-09-2010, 10:25 AM   #34 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
ssb16's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Toronto
Model: 9700
OS: 6.0.0.448
PIN: ask first
Carrier: Rogers
Posts: 128
Post Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I had this problem with BB Destktop 6.0 and found that no matter what I did it got worse. I had 3 entires in my address book, no entries in my phone list and then 50 addresses copied incorrectly etc.

I decided to go the long route. I reset the Bold 9700 and then started fresh and resynched. I also went back to the BB Destktop 5.1 and will leave it there until 6.0 has a patch released.

Now my BB is running faster than ever and I have more items installed and entered then ever before. Looks like I needed to restart the BB.
Offline  
Old 09-26-2010, 02:48 AM   #35 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Here is an easy solution that worked for me.

Please check out the screenshot of my methodology.
Attached Thumbnails
How I finally sorted out that 0x80040fb3 error-outlook_solution_4-copy.jpg  
Offline  
Old 09-26-2010, 02:53 AM   #36 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

please see what worked for me - it is an easy solution
Offline  
Old 09-29-2010, 01:45 PM   #37 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Moblie
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: How I finally sorted out that 0x80040fb3 error

I was having the same problem...and after trying much of what was suggested, to no avail, I simply took out my battery from my BB, put it back in and Voila...everything synched with no errors.

Last edited by doug@bdscott : 09-29-2010 at 01:48 PM.
Offline  
Old 12-14-2010, 09:51 AM   #38 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Model: 9550
PIN: N/A
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: How I finally sorted out that 0x80040fb3 error

I tried deleting any photos and images in the Outlook Contacts, but I get the 0x80040fb3 Error still. Do icons for attached documents or emails count?
Offline  
Old 12-14-2010, 09:52 AM   #39 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Model: 9550
PIN: N/A
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: How I finally sorted out that 0x80040fb3 error

I tried deleting any photos and images in the Outlook Contacts, but I get the 0x80040fb3 Error still. Do icons for attached documents or emails count?
Offline  
Old 12-15-2010, 12:35 AM   #40 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: How I finally sorted out that 0x80040fb3 error

Thanks for all the info regarding this problem. The "Ignore" tag was the culprit here too
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Commodore II Oversize Leather Executive Chair Black NO TAX
$223.47
Commodore II Oversize Leather Executive Chair Black NO TAX pictureVIC-20 Power Supply 902502-02
$8.0
VIC-20 Power Supply 902502-02 pictureCommodore C-64 Power Supply White 251053-01
$10.0
Commodore C-64 Power Supply White 251053-01 picture1983 Illustrated Computer Dictionary - Commodore Vic-20 - rare
$4.99
1983 Illustrated Computer Dictionary - Commodore Vic-20 - rare pictureJelenko commodore VPF porcelain furnace
$633.0
Jelenko commodore VPF porcelain furnace picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.