BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-22-2005, 06:48 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2005
Model: 9500
Carrier: vodafone
Posts: 132
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Verichat - IM question

Please Login to Remove!

Hi
been having some real trouble geting "verichat" or any IM programme working on my BB.
tried 3 now the last one i tried is QuickIM, non will or can get access to the server. my email works, webbrowser works, wap thingy works but can't get out with IM.
checked all the APN settings, must be missing something really simple, any ideas?
contacted my o2 provider and of course they can't won't support any 3rd party software and won't even give me any advice.

hope someone can help

ps. i have a BB 7290

Last edited by retepnikrap : 10-22-2005 at 06:49 AM. Reason: device type
Offline  
Old 10-22-2005, 08:37 AM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 217
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Have you had a read through this thread:

BlackBerry Internet - MSN/chat/web/telnet/TCPIP - No BES!

What have you got under your APN settings at the moment?
Offline  
Old 10-22-2005, 03:16 PM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2005
Model: 9500
Carrier: vodafone
Posts: 132
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default read the thread

yes, i read the thread and followed it to the letter.

still can save the APN settings when i take the battery out to reboot, it reverts to the previous settings. thought i'd cracked this but i haven't

wap.o2.co.uk
o2wap
password

these are what are suggested and don't work.

if i can get it to retain the settings i want to try:-

internet
web
web

did this on an o2 p910 and it solved my IM problems.

what do you think?
Offline  
Old 10-24-2005, 04:51 AM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Dustbin30's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: London
Model: 7230
Posts: 108
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by retepnikrap
still can save the APN settings when i take the battery out to reboot, it reverts to the previous settings. thought i'd cracked this but i haven't

wap.o2.co.uk
o2wap
password

these are what are suggested and don't work.
That is for the WAP service alone as far as I am aware. For the Internet APN o2 uses
mobile.o2.co.uk
mobileweb
password

Give that a try?

Last edited by Dustbin30 : 10-24-2005 at 06:17 AM.
Offline  
Old 10-24-2005, 05:35 AM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9500
Carrier: Vodafone
Posts: 110
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by retepnikrap
yes, i read the thread and followed it to the letter.

still can save the APN settings when i take the battery out to reboot, it reverts to the previous settings. thought i'd cracked this but i haven't

wap.o2.co.uk
o2wap
password

these are what are suggested and don't work.

if i can get it to retain the settings i want to try:-

internet
web
web

did this on an o2 p910 and it solved my IM problems.

what do you think?
For what it's worth, I use these settings successfully on Vodafone UK:

internet
web
web

Note that these are not the settings quoted elsewhere on this forum for this carrier (and suggested by some 3rd party developers), but they're the only ones that worked for me.

Like you, I had real trouble making these settings 'stick' on the Blackberry. It took god knows how many attempts, rebooting by removing the battery - suddenly just when I was ready to give up, it decided to work.
Offline  
Old 10-25-2005, 03:30 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2005
Model: 9500
Carrier: vodafone
Posts: 132
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Dustbin30 - you're the man

Dustbin30, settings worked, thanks alot.
Offline  
Old 11-02-2005, 10:16 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Washington hts ny
Model: 7520
Carrier: nextel
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i downloaded the trail version of verichat and i was able to connect to yahoo and msn, but i couldn't get aim to work, it states to check username and password for typos.....after many attempts i decided to reach out for some help....has anyone had this problem and was able to resolve.....i'm using ramble, but i'm only able to use 1 sign on, when i currently have two sign ons
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.