BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-03-2009, 04:58 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Australia
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Telstra
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Alarm Problem (Alarm not sounding)

Please Login to Remove!

Apologies up front if I've put this in the wrong place - I'm new here.

I recently (~2 months ago) was given a blackberry 9000 for work and after some initial teething problems we seemed to get on just fine.

However, ~4 weeks ago the alarm stopped sounding. I have double and tripple checked the settings and they are all in the right place (as far as I can tell). It will still flash, and occaisionally vibrate, but wont sound - it will keep doing this and generally flattened the battery until I stopped bothering to set the alarm.

(I can still make/receive calls/emails etc etc usual functionality).

The few times I've tried to check that it works by setting the alarm a few minutes ahead of the current time it has worked (sounding and vibrating). After looking through the forums here and asking some other people, Im hearing that this might be an OS problem. Alternatively, Ive also heard that the transition from midnight to the following day turns the alarm off (due to the OS Im guessing?...).

Is anyone able to point me in the wright direction to get this fixed? It sounds quite churlish, but the absence of a working alarm reduces the utility of my BB enormously. (at least from a "need to get to work" point).

Thanks in advance for any pointers/assistance.
Offline  
Old 03-03-2009, 05:27 PM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
wingrider78's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Central Lower Michigan
Model: 8320
OS: 4.5.0.161
Carrier: T-Mobile
Posts: 523
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (8320 Titanium)

What about using the task or calender functions to get alarms??? Set a recurring task to go off everyday...
__________________
Click HERE to access older OS versions for 8700 and 8320 devices that I have saved
Offline  
Old 03-03-2009, 05:45 PM   #3 (permalink)
BlackBerry Master
 
Trimix's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: smelLA, caLAMEfornia
Model: 8320
OS: 4.5.0.182
PIN: infarina
Carrier: of alotta bacteria
Posts: 4,932
Post Thanks: 1
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

I had this happen to me before. A reset solved the problem: ALT+(right)CAPS+DEL
Offline  
Old 03-03-2009, 09:23 PM   #4 (permalink)
BlackBerryForums.com Super Moderator
 
SteveO86's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Florida
Model: 9650
OS: 6.0.0.280
PIN: I heard it drop!
Carrier: VZW BIS
Posts: 6,534
Post Thanks: 0
Thanked 4 Times in 1 Post
Default

Had that problem on OS 4.2.2 a battery pull fixed it.. After upgrading to 4.5 however my alarm hasn't missed a beat.. Might be a bug in that OS version.
__________________
8830 -> 8330 -> 9550 -> 9650
Just think about how far BlackBerries have come from then till now... And what else is coming.

Follow me on Twitter
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.