BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-01-2009, 04:19 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2007
Location: Los Angeles, CA
Model: 9650
OS: 5.0.0.975
PIN: 321D643B
Carrier: Verizon
Posts: 199
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Hating BIS 2.6 gmail supposed IMAP

Please Login to Remove!

What is this crap!?! I re registered my phone again when 2.6 BIS came out and imap was working flawlessly. A week later, mail is delayed by up to 15 minutes again. I thought this was fixed in 2.6? Anyone else noticing this?
Offline  
Old 04-01-2009, 04:44 PM   #2 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,034
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

Wirelessly posted

Did you try the battery pull trick to see if that made a difference?
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 04-01-2009, 05:27 PM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2008
Model: 8310
OS: 4.5.0.108
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 71
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have notice a delay (probably 15 mins) hasn't bother me much but have notice it
Offline  
Old 04-01-2009, 08:48 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2006
Location: Suburban Cleveland
Model: 9700
OS: 5.0
Carrier: More bars in Less places
Posts: 103
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The new syncing is driving me nuts. It has actually resulted in literally hours of lost time for my company, which uses Gmail's business product.
Offline  
Old 04-01-2009, 11:24 PM   #5 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,681
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

I noticed the same thing. I changed my setup when 2.6 came out and it worked fine. However, the last couple of days mail is, as you say, up to 15-20 minutes delayed.

I just went back to the standard bis mail setup and I'm still getting all the same features but with instant email.
Offline  
Old 04-01-2009, 11:27 PM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2005
Model: 8130
Carrier: Verizon
Posts: 48
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm also being delayed by 15 minutes at least. What do you mean "standard BIS email setup?" I really want to get this fixed.

Oh, and it only happens on one of my Gmail (Google Apps) accounts, not the others.
Offline  
Old 04-01-2009, 11:29 PM   #7 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,681
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

If you read the instructions on Google for IMAP on BB it says to enter the email address without the password when setting up imap on the BB. Then you add the imap.google.com server address, password, etc.

The standard way of adding your email to the BIS system is to add the email address and password.

I see absolutely NO benefit to using the imap setup instructions. Just enter your email address and password on the first BIS screen and add as normal. You will still get the read/delete syncs from the device to the mailbox. Syncs from the mailbox to the handheld don't work in either setup. Maybe some day we'll get that but for now it's not to be.

Last edited by John Clark : 04-01-2009 at 11:31 PM.
Offline  
Old 04-01-2009, 11:54 PM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2005
Model: 8130
Carrier: Verizon
Posts: 48
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I tried entering in my username and password but ever since BIS 2.6 it never recognized it as a Google Apps account, yet after I inputted my settings and set the account it, it was push email. 2.6 has really made me mad.
Offline  
Old 04-02-2009, 12:21 AM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2007
Location: Los Angeles, CA
Model: 9650
OS: 5.0.0.975
PIN: 321D643B
Carrier: Verizon
Posts: 199
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I think it's back to normal speeds...who knows...will keep people updated.
Offline  
Old 04-02-2009, 12:23 AM   #10 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,681
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

It seemed to be hit or miss for me. There is actually a method to when the bis service polls for service on these non-instant accounts. It's every 15 minutes. If it finds new mail then it polls every 5 minutes...etc. Sith_Apprentice had a post with all the exact numbers.
Offline  
Old 04-02-2009, 07:05 AM   #11 (permalink)
CrackBerry Addict
 
VIOLATOR's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cajun Country
Model: BOLD
OS: 5.0.0.900
PIN: Pulled - 1, 2, 3 run!
Carrier: AT&T
Posts: 615
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by John Clark View Post
... The standard way of adding your email to the BIS system is to add the email address and password.

I see absolutely NO benefit to using the imap setup instructions. Just enter your email address and password on the first BIS screen and add as normal. You will still get the read/delete syncs from the device to the mailbox. Syncs from the mailbox to the handheld don't work in either setup. Maybe some day we'll get that but for now it's not to be.
That is how I set up mine and have not had any problems. I had to resend my service books after 2.6 came out but have had no other issues/


David
__________________
F'em & Feed'em Fishheads...

Twitter
Offline  
Old 04-06-2009, 12:29 AM   #12 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2007
Location: Los Angeles, CA
Model: 9650
OS: 5.0.0.975
PIN: 321D643B
Carrier: Verizon
Posts: 199
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

guess i need to go back to regular old pop. This IMAP SUX!
Offline  
Old 04-10-2009, 10:41 AM   #13 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2007
Location: Los Angeles, CA
Model: 9650
OS: 5.0.0.975
PIN: 321D643B
Carrier: Verizon
Posts: 199
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Actually going back and re-adding it the normal way witout adding imap.google.com makes email imap work for gmail..lol
Offline  
Old 04-10-2009, 10:43 AM   #14 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,681
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

Wirelessly posted (BB 11020)

Yeah, addint in the normal way seems to be best and gets you all the same features and services.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.