BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-07-2005, 11:35 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
ndirish2001's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Model: 9630
Carrier: Verizon
Posts: 130
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs down Cingular BIS delays

Please Login to Remove!

I'm currently experiencing about a half-hour delay from the time an email is sent to my Cingular BIS address to the time it's delivered to my BB. Are other Cingular BB users experiencing something similar?
Offline  
Old 11-07-2005, 12:15 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
ndirish2001's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Model: 9630
Carrier: Verizon
Posts: 130
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I finally got thru to Cingular Blackberry support and a very helpful and diligent agent confirmed that RIM is experiencing server problems that's causing the delay I just described. Apparently, this started last night and continues today, with no estimate for when it might be resolved.

I'm not the least bit happy with this news, but I have to say that the Cingular tech I spoke with restored my shaky faith in Cingular. Now, my faith (or lack thereof) in RIM is an entirely different story...
Offline  
Old 11-07-2005, 12:27 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2005
Model: 8230
Carrier: Verizon
Posts: 33
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Verizon Too...

Cingular does stink , but Verizon seems to be having similar issues as well.

Getting very annoyed over here!!
Offline  
Old 11-07-2005, 12:32 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
ndirish2001's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Model: 9630
Carrier: Verizon
Posts: 130
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

That both Verizon and Cingular are experiencing the same problem confirms it: RIM dropped the ball here.

I haven't received any emails sent to my BIS address over the last hour. This is getting worse, not better.
Offline  
Old 11-07-2005, 12:55 PM   #5 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
KonTiki's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: NJ, USA
Model: 9650
OS: 6.0.0.524
PIN: 007
Carrier: Verizon
Posts: 2,762
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Could any of this be regarding the fix or work around that RIM supposedly have with regards to the lawsuit, in other words are they getting things ready?
__________________
BB Tour 9650


Running OS 6.0.0.524
Offline  
Old 11-07-2005, 01:10 PM   #6 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
BluePolaski's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Michigan
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 337
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Not sure I think it is RIM. My 7100t from TMO is not working right now either. I thought maybe it was something wrong with my Gmail account forwarded to the BB but I tried to change all that and sent to the [email address] account...nothing. I am on hold right now with TMO support. This will make the second time this has happened.
Offline  
Old 11-07-2005, 12:44 PM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
ndirish2001's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Model: 9630
Carrier: Verizon
Posts: 130
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I think it's indisputable that this is a problem with RIM. We have reports of delays with three different carriers. Furthermore, I can confirm that, at least in my case, the problem lies in that emails are not being received by the Blackberry server (webclient.blackberry.net).
Offline  
Old 11-07-2005, 12:48 PM   #8 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
jbairdjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Lincoln, Ne
Model: 9550
OS: 5.0
Carrier: Verizon
Posts: 1,232
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I must say that my Alltel 7250 also has delays. It appears to be ok now though.
__________________
Blackberry Storm2 (Verizon)
7280-7780-7290-7100g-7250-8703-8830-8330-9530-9550
Offline  
Old 11-07-2005, 01:05 PM   #9 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
BluePolaski's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Michigan
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 337
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This is the second time within a month that this has happened. However to be fair to RIM, I think the first time was a Tmobile issue. Still annoying as hell though.
Offline  
Old 11-07-2005, 01:14 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Knoxville, TN
Model: 8700c
Carrier: Cingular
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Down here in Knoxville, TN as well. I use Cingular 7290.
Offline  
Old 11-07-2005, 01:16 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2005
Model: 8700g
Carrier: t-mobile
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Also down/slow on t-mobile Albuquerque and Boston
Offline  
Old 11-07-2005, 01:23 PM   #12 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
BluePolaski's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Michigan
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 337
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I got through to the BB group at TMobile. After 40 min of hold time...they re-registered my phone (something I could have done...and did but it didnt work for me...I would still suggest trying it). All of the sudden...bam..it works, I have tested it for the last 10 min or so and everything is good again. Try re-registering with the network you are on. I have Tmobile in Michigan.
Offline  
Old 11-07-2005, 01:31 PM   #13 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
ndirish2001's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Model: 9630
Carrier: Verizon
Posts: 130
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by BluePolaski
I got through to the BB group at TMobile. After 40 min of hold time...they re-registered my phone (something I could have done...and did but it didnt work for me...I would still suggest trying it). All of the sudden...bam..it works, I have tested it for the last 10 min or so and everything is good again. Try re-registering with the network you are on. I have Tmobile in Michigan.
Thanks for the update and I'm glad things are working again for you. However, at least the problem I'm experiencing with Cingular is different. Here I can see on the Blackberry Webclient that my emails are arriving several hours delayed. Since you're with T-Mobile, you have an entirely different BIS system.
Offline  
Old 11-07-2005, 01:31 PM   #14 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
rjharary's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Waltham, MA
Model: Droid
Carrier: Bell South
Posts: 238
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Didnt work for me, this is so annoying man!
__________________
Pretty good, Pretty pretty pretty pretty good
- Larry David
Offline  
Old 11-07-2005, 01:32 PM   #15 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
shadowlesss's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Model: 8800
Carrier: AT&T
Posts: 102
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Verizon & Alltel in NC are having these issues as well.

Quote:
Originally Posted by Von Maestro
Cingular does stink , but Verizon seems to be having similar issues as well.

Getting very annoyed over here!!
__________________
HALO 2 Master Chief + BlackBerry = Information Security

Kindness Is The Ability To Love
Offline  
Old 11-07-2005, 01:34 PM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2005
Model: 7290
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default messed up DNS records

The DNS records for the *.blackberry.net address are broken. There are no IP addresses in the A records, therefore the addresses don't resolve and mail servers can't send to the blackberry.net

We're seeing the problem with Cingular, VZW, T-Mobile and Nextel.

-- Mark
Offline  
Old 11-07-2005, 02:06 PM   #17 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
ndirish2001's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Model: 9630
Carrier: Verizon
Posts: 130
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm happy to report that, at least in my case, instantaneous BIS email delivery has been restored. I hope it stays that way, and that everyone else's service is restored soon as well!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.