BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-07-2009, 10:48 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: AT*T
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Blackberry Bold vs Gmail IMAP problem (not 2 way sync)

Please Login to Remove!

I have a strange problem I have my desktop configured using Gmail with IMAP. I have my Blackberry Bold on AT&T configured via BIS.

On my desktop if I type an email, while I'm typing it, I get multiple partial emails on my BB as new messages while I'm typing.

So if my email is:

"the quick red fox jumped over the lazy brown dogs"

I'll get 4 or 5 emails on my BB that look like.

Email 1:

"the quick re"

Email 2:

"the quick red fox jum"

Email 3:

"the quick red fox jumped over th"

Email 4:

"the quick red fox jumped over the lazy brow"

and so on and so forth, I think you get the idea.

I am not sure why this is happening as these partial emails only show up on my BB, not on my Desktop and not on my iPhone when I used to have that.

Anyone have ideas what is causing this problem and how I can fix it?

Thanks!
Offline  
Old 05-07-2009, 11:21 AM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8830
OS: 4.5.0.101
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 293
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have an idea as what is causing it, that partial e-mail is saved as a draft, but as gmail does not have different folder for drafts, it gets to the inbox and that e-mail is picked by the BIS server as a new e-mail and gets push to your blackberry. To stop it you may want to create a filter so you don't get e-mails you sent as new e-mails, you can look at the forum for those instructions
Regards
Offline  
Old 05-07-2009, 11:33 AM   #3 (permalink)
Spam Reporter
 
dc/dc's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: IAD
Model: 6230
Carrier: Voicestream
Posts: 14,524
Post Thanks: 214
Thanked 341 Times in 307 Posts
Default

Please delete and re-add the account in BIS. BIS 2.6 fixes this issue.
__________________
I h8 txtspk.
Offline  
Old 05-07-2009, 03:16 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: AT*T
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I deleted and re added the accounts but I'm still having the issue. This happens for all 3 of my gmail accounts. I also notice that it happens when it gets saved as a draft so I think it might have something to do with the IMAP draft box. any suggestions?
Offline  
Old 05-07-2009, 03:18 PM   #5 (permalink)
Spam Reporter
 
dc/dc's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: IAD
Model: 6230
Carrier: Voicestream
Posts: 14,524
Post Thanks: 214
Thanked 341 Times in 307 Posts
Default

I don't know. My Gmail with IMAP on my Bold works just fine.
__________________
I h8 txtspk.
Offline  
Old 05-07-2009, 03:22 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: AT*T
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I think I fixed it. I went into the accounts section of my desktop mail client and DELSELECTED "Store drafts on server" so far so good
Offline  
Old 05-07-2009, 08:23 PM   #7 (permalink)
Spam Reporter
 
dc/dc's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: IAD
Model: 6230
Carrier: Voicestream
Posts: 14,524
Post Thanks: 214
Thanked 341 Times in 307 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Funkfish View Post
I think I fixed it. I went into the accounts section of my desktop mail client and DELSELECTED "Store drafts on server" so far so good
That will definitely do it!
__________________
I h8 txtspk.
Offline  




Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.