BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-01-2009, 12:18 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2008
Model: 9000
OS: 5.0
PIN: N/A
Carrier: Three Australia
Posts: 42
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problem sharing BB tethered internet connection

Please Login to Remove!

When my ADSL provider is down as it frequently is, I have used my Blackberry (Bold 9000) tethered to my laptop (Win XPSP2) to access the internet (3G) and recently though it would be neat if I could hook up a Wifi access point to my laptop to share the connection wirelessly around the house.

I have used the network setup wizard to share the connection with other computers - in my case it is only one additional desktop (XP SP2 also)which normally accesses the internet wirelessly through my ADSL modem/router.

I got it all set up with the BB hooked up to my USB port on the laptop and a wifi access point connected to the laptop via the RJ 45 ethernet plug.

The strange thing is on the desktop computer, I can get an IP address OK, and can do an IPCONFIG/NSLOOKUP and see the www.microsoft.com server, I can also ping the DNS server of the 3G provider my BB is connected to.

However, I cannot for the life of me, get the internet on the desktop, despite being able to ping any address I want and including the DNS of my provider. The laptop is still able to access the internet.

A friend suggested a ipconfig/release then dnsflush then renew (tried it on both computers), then my ISP suggested doing a winsock reset by ipconfig/NETSH i i r log then netsh w r none of that helped either.

I am completely baffled by all this. I am suspicious it is some kind of DNS issue but wonder if any networking experts on here can assist me to fix the problem.
Offline  
Old 06-01-2009, 03:46 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
scuzzilla's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Paris / France
Model: 9700
Carrier: Orange France
Posts: 113
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

browser settings? :P
Offline  
Old 06-01-2009, 09:59 AM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2008
Model: 9000
OS: 5.0
PIN: N/A
Carrier: Three Australia
Posts: 42
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default On-going BB internet connection sharing problem

Sorry - forgot to mention browers I tried were IE-6 and Firfox.

In IE-6 under Connections> LAN> Automatic Configuration> I have it set to 'automatically detect settings' and proxy server is unchecked as I am not running via a proxy server (or should it be set to something?)

Not sure what other settings may be stopping the flow of data but I had though of the browser issue myself earlier as the most likely problem area.

Any more ideas on this?
Offline  
Old 06-01-2009, 10:23 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2008
Model: 9000
OS: 5.0
PIN: N/A
Carrier: Three Australia
Posts: 42
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Anyone else have any other ideas on my problem here?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.