BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
LinkBack Thread Tools
Old 06-13-2009, 08:19 AM   #1 (permalink)
New Member
Join Date: Jun 2009
Model: 8900
Carrier: tmobile
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Connecting to the internet using UMA

Please Login to Remove!

Hi, I am new to the Blackberry world and haven't fully figured this out yet. My data plan hasn't been activated yet. I have another week to wait. I am connected to my WI-FI in my house. It says UMA (in all caps) and the WI-FI is in black.

I still can't connect to the internet. Am I understanding this wrong that I can use the UMA to connect?

Thanks for all your help.
Old 06-13-2009, 08:40 AM   #2 (permalink)
BlackBerry God
aiharkness's Avatar
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: BBPP
OS: 10.3.2
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,864
Post Thanks: 18
Thanked 520 Times in 504 Posts

Wirelessly posted (8820)

- Ira
Old 06-13-2009, 01:59 PM   #3 (permalink)
BlackBerry Master
Trimix's Avatar
Join Date: Apr 2008
Location: smelLA, caLAMEfornia
Model: 8320
PIN: infarina
Carrier: of alotta bacteria
Posts: 4,932
Post Thanks: 1
Thanked 6 Times in 6 Posts

You don't need to turn on UMA in order to connect to the internet. UMA/uma just gives you the ability to send/receive calls using a wifi connection.

But since you are able to connect to your wifi network at home, perhaps the problem might be your browser: Options>Advanced>Browser. Make sure the default browser config is wifi browser or hotspot.
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Copyright 2004-2014
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.