BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-01-2009, 11:32 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry Help!! Can't Setup Email

Please Login to Remove!



I am a newbie, so bear with me. I have been with T-Mobile since April of 08. I have never been able to get my email to work. Every time I try to set it up it gives me an error saying "We apologize, there was an error trying to access the service." I have all the correct packages on my account and T-Mobile still can't figure it out. They have escalated it to the engineers who still can't do anything. Any help would be appreciated.

Thanks in advance,

Rocky
Offline  
Old 07-01-2009, 11:35 AM   #2 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Welcome to the BBForums.

You didn't say specifically, so I'll be the first to ask. Do you have THE BlackBerry Data Plan on your account with Tmobile?
Or, worded differently, what IS the name of the data plan you have?

Have you registered your device IMEI and PIN with Tmobile?
Offline  
Old 07-01-2009, 11:39 AM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the response. Yes, I do have the blackberry data plan on my account. I can access everything, internet, opera mini, I just can't set my email up. It's driving me crazy! I can't log into Tmobile.com to find the exact name because it is down right now. Go figure.

Last edited by rhoarock : 07-01-2009 at 11:41 AM.
Offline  
Old 07-01-2009, 01:26 PM   #4 (permalink)
Latino Hasta La Muerte
 
Join Date: Jan 2005
Location: Denville, NJ.
Model: 7250
OS: 4.1
PIN: G!!!
Carrier: Verizon
Posts: 9,025
Post Thanks: 51
Thanked 304 Times in 292 Posts
Default

If T-Mobile's site is down you won't be able to do anything until they get it straightened out on their end.
Offline  
Old 07-01-2009, 01:41 PM   #5 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

But it hasn't been down since April of 2009
Offline  
Old 07-01-2009, 02:30 PM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the information. But as JSanders stated, this has been a issue since April of 2008. T-Mobile keeps telling me serveral different excuses ie. there is a server issue in my area...provisioning can take up to 72 hours. However, all of my co-workers are on the same blackberry plan with t-mobile and they have no problems.

I was hoping to see if any of you BBerry experts had any tips to getting this resolved.
Offline  
Old 07-01-2009, 04:37 PM   #7 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Well... start here:

When you can, can you login to your Tmobile BIS account? Has it EVER been provisioned?

I asked that question above, never answered.
Offline  
Old 07-02-2009, 10:57 AM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, it has been provisioned. The IMEI and Pin have also been registered with Tmobile. I called in again yesterday and they told me that they may need me to try changing my phone #. They are completely clueless on what is going on.
Offline  
Old 07-02-2009, 11:04 AM   #9 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8830
OS: 4.5.0.101
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 293
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

what kind of e-mail are you trying to use ? Work e-mail? Personal e-mail? if is work e-mail, is it BES ? Also you could tell us what steps you do to try to add the account.

Regards
Offline  
Old 07-02-2009, 11:10 AM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It is my personal email. A Gmail account. It stalls at the first step. When I go to the email setup wizard to add my account it gives an error message saying "we apologize there was an error trying to access the service." So technically I never even get to the point where I even begin to set my email up.
Offline  
Old 07-02-2009, 11:31 AM   #11 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8830
OS: 4.5.0.101
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 293
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Go to options, advance options, host routing table, press the menu button and select Register Now. Then check if you get the registration message on the messages section.
Also try registering into BIS from your computer as a work around t-mobile BIS
Offline  
Old 07-02-2009, 11:38 AM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for your help. However, I have tried that. It sends the registration message to my phone, but still doesn't fix anything.
Offline  
Old 07-02-2009, 11:41 AM   #13 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8830
OS: 4.5.0.101
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 293
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

have you tried using your PC to get into the BIS site ?
Offline  
Old 07-02-2009, 11:44 AM   #14 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ya, I've tried that route as well. It gives the same error message. They've switched out SIM Cards, replaced the phone and sent me to RIM. Rim however, tells me this is an issue with Tmobile.
Offline  
Old 07-02-2009, 11:53 AM   #15 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

ok, I would confirm with Tmobile a couple things...

that you have the personal BIS plan.. not the BES plan (I just helped another user correct this on their account).

then ask TMO to delete your BIS account, and then re-add it.

Ask them the send the service books to your device.
Offline  
Old 07-02-2009, 12:01 PM   #16 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks again. I have a BIS plan and have gone through those steps about 10,000 times. Nothing happens. I'm not trying to sound like a know-it-all, I appreciate the suggestions. I'm just ready to freak out. They keep opening tickets for me as well. But the dang things never get resolved
Offline  
Old 07-02-2009, 12:06 PM   #17 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8830
OS: 4.5.0.101
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 293
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Have you test PIN to PIN and also are you able to browse the internet with that device ?
Where did you get that device from?
Offline  
Old 07-02-2009, 12:09 PM   #18 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

If it has taken Tmobile 15 months and nothing has happened... either it is NOT going to happen, or, there is more to this story than we know.

Is the device the 8900 you have listed in your profile? Tmobile didn't even have the 8900 in April of 2008.

So, if you had another device before that and it would not work either... something else is going on here.

Tell us the whole story from the beginning.
Offline  
Old 07-02-2009, 12:20 PM   #19 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Correct JSanders, I originally had the 8300 from April 08 to around May of 08. After 13 months of not fixing the problem they suggested it was a phone issue. Being the idiot I am, they talked me into buying a new phone. I purchased the 8900 thinking it was going to fix my problems. Wrong.

As for the pin to pin and internet...yes they are working, everything works even bb messenger.

I've found a couple of issues in other forums that are exactly like my issue, however it never tells if the issue was resolved.
Offline  
Old 07-02-2009, 12:21 PM   #20 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Also, the device was purchased brand new from the local tmobile store.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.