BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-06-2009, 01:09 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2009
Model: 8220
PIN: N/A
Carrier: t-mobile
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BB Pearl Flip 8220 cannot unbrick

Please Login to Remove!

Background: A friend of mine got this Pearl Flip back in mid-December 2008. He recently got an iPhone and gave me his old Pearl Flip. It was working great till I attempted to update it with the WebSLUpdater app. I got the dreaded "A fatal error has occurred, please try again" when it attempted to load the updated apps. Googling the problem brought me to these forums, and I tried all the suggestions listed in the tutorials: pulling the battery, waiting for PIN:UNKNOWN in Apploader, wiping with JLcmder, etc, nothing seems to work. I've been over them all probably a couple dozen times.
What happens is, the device is detected, the update proceeds OK until it reconnects to the JVM. As soon as it connects and the .cod files start loading, it gets to net_rim_cldc.cod, then it fails about halfway through and reboots. It either comes back with a 561 or 507 error after that. Has anyone seen this happen before? I've tried loading this file with javaloader and it still bombs about halfway through. Even tried re-downloading the phone update from t-mobile in case it got corrupted somehow, still no change.

I've tried the suggested solutions with/without a USB hub, USB port on the back of the machine, turned off power control, used with a USB 1.1 and 2.0 port just for good measure. Any tips would be appreciated.

Thanks!
Offline  
Old 07-06-2009, 02:31 PM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8830
OS: 4.5.0.101
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 293
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Get the latest OS version from this link http://www.blackberryforums.com/gene...a-english.html install it and delete vendor.xml file, wipe the device using JL_Cmder then use loader.exe to try to load it
Good luck
Regards
Offline  
Old 07-06-2009, 02:37 PM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Jarrod623's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: The Big Apple
Model: 9800
OS: 6.0.newst
PIN: Just Ask! PM Me...
Carrier: AT&T
Posts: 490
Post Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Please click on the link JL_CMDR in my sig.

That will help you reload the phone.
__________________
Balls!

Afraid You Might Miss Big BlackBerry News??
Follow me on TWITTER For Fast BB News


The BlackBerry Dictionary
Offline  
Old 07-06-2009, 04:07 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2009
Model: 8220
PIN: N/A
Carrier: t-mobile
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the replies! I should have been more clear in my initial post. I have been using T-Mobile OS version 4.6.0.180 in my attempts to update/rescue this phone; the WebSLUpdater was only used for the initial failed update attempt that caused this whole mess. For the sake of being thorough, I followed both your suggestions; I re-downloaded and installed JL_CMDR from the link in Jarrod623's sig, and the latest OS version from the link that jjmach posted. I then uninstalled all Blackberry OS updates and Desktop manager software, then installed the latest OS package, rebooted then wiped the phone with JL_CMDER and attempted the update. It did get further in installing the new apps with the latest phone OS which had me hopeful for a bit, but it still failed. It always fails at some point in installing the .cod files, usually the net_rim_cldc.cod file. The rest of the process up to that point proceeds normally. I've tried both with selecting some apps from AppLoader like BlackBerry maps, etc., or selecting none at all, with the same results.

Last edited by aveteam : 07-06-2009 at 04:08 PM.
Offline  
Old 07-06-2009, 04:44 PM   #5 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8830
OS: 4.5.0.101
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 293
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

try the reset to factory settings option at JL_Cmder maybe that will make the trick
Regards
Offline  
Old 12-20-2009, 04:18 PM   #6 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,804
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

You have no idea - REPEAT NO CLUE - what you are talking about. Two identical posts which show your ignorance.

Good luck with your BlackBerry. Don't bother coming here and ranting and crapping in others threads.

Please - no one - worm your device up to 175C. You are a moron.
Offline  
Old 12-20-2009, 06:31 PM   #7 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,033
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

NJ, to whom are you addressing your post/rant?

I assume it is aimed at the poster that has since been deleted for posting crapola in several different places?
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 12-20-2009, 06:33 PM   #8 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,804
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

That is correct... It is directed to an individual who came on, had three posts (the same rant) in three threads and he was, to be blunt, a moron. And he replied to a 5 month old thread!
Offline  
Old 12-21-2009, 01:55 AM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
shahzadk007's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Peshawar, Pakistan
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Ufone
Posts: 77
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Cool down guys. Talk technical. No offensive remarks !
__________________
---
Shahzad Khan
Blackberry Support Engineer
Islamabad, Pakistan
Offline  
Old 01-30-2010, 09:19 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have a Pearl Flip 8220 which just started showing the exact same symptoms as the OP. I am able to wipe the device and connect through Apploader, but it always shuts down/reboots during the "Loading Application Modules" step - usually on the net_rim_cldc.cod. As with the OP, I've tried all the suggested steps.

Outside of this thread (and it doesn't look like the OP's problem was solved) - I can't find any other indications of what the problem is (physically corrupted storage?)

The carrier (Rogers) wasn't much help - their tech support could only suggest the same steps as above (followed by suggesting replacing the BB - but its out of warranty)
Offline  
Old 02-20-2010, 05:11 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2010
Model: 8220
PIN: N/A
Carrier: Telcel
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by aveteam View Post
Background: A friend of mine got this Pearl Flip back in mid-December 2008. He recently got an iPhone and gave me his old Pearl Flip. It was working great till I attempted to update it with the WebSLUpdater app. I got the dreaded "A fatal error has occurred, please try again" when it attempted to load the updated apps. Googling the problem brought me to these forums, and I tried all the suggestions listed in the tutorials: pulling the battery, waiting for PIN:UNKNOWN in Apploader, wiping with JLcmder, etc, nothing seems to work. I've been over them all probably a couple dozen times.
What happens is, the device is detected, the update proceeds OK until it reconnects to the JVM. As soon as it connects and the .cod files start loading, it gets to net_rim_cldc.cod, then it fails about halfway through and reboots. It either comes back with a 561 or 507 error after that. Has anyone seen this happen before? I've tried loading this file with javaloader and it still bombs about halfway through. Even tried re-downloading the phone update from t-mobile in case it got corrupted somehow, still no change.

I've tried the suggested solutions with/without a USB hub, USB port on the back of the machine, turned off power control, used with a USB 1.1 and 2.0 port just for good measure. Any tips would be appreciated.

Thanks!
I have exactly the same problem with my BB 8220 Flip!! I've tried everything a million times! I also get stucked when the Application Loader tries to load the .cod files, the BB disconects and starts all over again! Help!!
Offline  
Old 04-06-2010, 11:34 AM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Model: 8220
PIN: N/A
Carrier: Digicel
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My problem is that the desktpop Manager will not recognize the phone. I have a JVM Error 545 code, but all the advice says reload the OS, but how can you if it will noe recognize the phone.
Offline  
Old 04-06-2010, 11:36 AM   #13 (permalink)
New Member
 
jsconyers's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: In a van down by the river.
Model: NOTE2
OS: 4.1
PIN: <- Where do I find this?
Carrier: Sprint
Posts: 15,071
Post Thanks: 139
Thanked 140 Times in 121 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by harrypeart View Post
My problem is that the desktpop Manager will not recognize the phone. I have a JVM Error 545 code, but all the advice says reload the OS, but how can you if it will noe recognize the phone.
Welcome to the forums.

Try these steps: What to do next if Jl Cmder will not connect and wipe - BlackBerryFAQ

Be patient as it may take several attempts before a connection is made.
__________________
The difference between stupidity and genius is that genius has its limits.
When you take things for granted, the things you are granted, get taken.
Even a mosquito doesn't get a pat on the back until it starts to work.
Too many people miss the silver lining because they're expecting gold.
[BES 5.0.3 / GroupWise 2012 HP2]
Offline  
Old 04-06-2010, 12:28 PM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Model: 8220
PIN: N/A
Carrier: Digicel
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Went through the steps "what to do next if Jl cmder will not connect. It says "The BlackBerry Desktop software does not have BlackBerry Software for the device that you have connected to the computer." But I downloaded the current OS from my provider this morning and the install program said it installed correctly, so I tried it again and it said the same thing.
Now what?
Offline  
Old 04-06-2010, 12:34 PM   #15 (permalink)
New Member
 
jsconyers's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: In a van down by the river.
Model: NOTE2
OS: 4.1
PIN: <- Where do I find this?
Carrier: Sprint
Posts: 15,071
Post Thanks: 139
Thanked 140 Times in 121 Posts
Default

Well, it sounds like you were able to get the PC to detect the device. So, that's good news!

Now follow these steps to the letter:

http://www.blackberryforums.com/gene...ilanguage.html
__________________
The difference between stupidity and genius is that genius has its limits.
When you take things for granted, the things you are granted, get taken.
Even a mosquito doesn't get a pat on the back until it starts to work.
Too many people miss the silver lining because they're expecting gold.
[BES 5.0.3 / GroupWise 2012 HP2]
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.