BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-11-2009, 09:05 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Optus
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Strange Wi-Fi Problem - BB 9000

Please Login to Remove!

Hi,

I have done my best to go through as many threads as possible but have not yet found the solution to my problem so thought I'd try starting a new thread. (Note this is the first time I have posted -ever - so if I do something wrong - sorry!).

I have a BB 9000 and am trying to get it to work on my wireless network. It connects to the network, I can ping the BB from my laptop, the BB can ping google correctly. However, when I load a browser and try to go to a web site I get the following error message "Unable to connect to the Internet, please try again later. If the problem persists please contact your service provider".

I have tried to set the "Browser" from "Internet browser" to "Hotspot Browser" as I read this on another post. However even after selecting "save options" it reverts back to "internet browser".

Some other random information:

- Router: Billion 7404
- Security: WEP
- I have connected the following devices successfully to my wifi network: several laptops, media centre PC, iPod touch, mate's iPhone
- All I can see in the router logs is that the device has connected (the MAC address is listed and it says "associated")
- I have noticed that sometimes the little green tick next to the "Wi-Fi <network name>" goes away and then comes back. The network is still up at this time as I can connect via laptop etc.

I have spent hours trying to get this to work as I want to get my gmail working on my phone via my Wi-Fi connection.

Any help would be great.

Thanks,

emma
Offline  
Old 08-12-2009, 04:47 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Post Thanks: 2
Thanked 110 Times in 110 Posts
Default

you need to change it to hotspot in:
options - advanced - browser.
change the first option to hotspot.
save.

then try.
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 08-12-2009, 08:20 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Optus
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi,

Thanks for this, it has worked and I am now using my Wi-Fi network. Apprecaite your help.

thanks!

emma

(oh one odd side affect was the little green tick next to my wifi network in connections has disappeared but it seems to work so I'm not complaining....)

Offline  
Old 08-13-2009, 06:01 AM   #4 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Post Thanks: 2
Thanked 110 Times in 110 Posts
Default

Do you have a BB data plan?
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.