BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-24-2009, 08:00 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2008
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default no ringer or alarm sound??

Please Login to Remove!

Both mine and my wife's phones have unexpectedly stopped ringing! she has the Pearl and I have the 8830. Neither phone will ring or produce an alarm sound. Any ideas?
Offline  
Old 11-24-2009, 08:39 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Noodle22's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: British Columbia
Model: 8520
OS: 5.0.0.509
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 2,021
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Have you set the profiles to silent by mistake?

Maybe give us an idea of what has happened before this occured. It's odd it would happen to both of you at the same time.
Offline  
Old 11-26-2009, 08:25 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2009
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: US Cellular
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have had the same thing happen on my 8330 Curve. The phone can just be sitting on the table and one minute it will make a noise for a message or call and then after i respond to a message, it wont even make a noise when then next message comes in. Just flashes red up in right hand corner. I have also had the problem of it switching my ring tone from the one i chose to the original one that the phone came with and that's when i know its about to not make any sound at all.
Offline  
Old 11-26-2009, 08:46 PM   #4 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
tsac's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Others run out when we run in
Model: Z10
OS: 10.010219
PIN: No Pin just a Tack
Carrier: at&t
Posts: 8,310
Post Thanks: 43
Thanked 583 Times in 578 Posts
Default

load any Apps? Something is switching the options.
__________________
If someone helps, tell them by clicking the Thanks buttonî


9810 BES
Z10 on BES
9700 BIS
Offline  
Old 11-26-2009, 11:43 PM   #5 (permalink)
BlackBerry Master
 
Trimix's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: smelLA, caLAMEfornia
Model: 8320
OS: 4.5.0.182
PIN: infarina
Carrier: of alotta bacteria
Posts: 4,932
Post Thanks: 1
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

Wirelessly posted (Tmo's cheapest BB customer)

Try battery pull?
Offline  
Old 11-27-2009, 12:28 PM   #6 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
jbairdjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Lincoln, Ne
Model: 9550
OS: 5.0
Carrier: Verizon
Posts: 1,232
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

THis is something that is happening to my Blackberry Storm.
I will re-boot, the sounds work, then they quit.
I imagine this is something to do with the profiles, but wonder if anyone else has noticed this lately?
__________________
Blackberry Storm2 (Verizon)
7280-7780-7290-7100g-7250-8703-8830-8330-9530-9550
Offline  
Old 11-27-2009, 03:59 PM   #7 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
tsac's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Others run out when we run in
Model: Z10
OS: 10.010219
PIN: No Pin just a Tack
Carrier: at&t
Posts: 8,310
Post Thanks: 43
Thanked 583 Times in 578 Posts
Default

Another thought, Is the volume down on the phone? if it is nothing will override
__________________
If someone helps, tell them by clicking the Thanks buttonî


9810 BES
Z10 on BES
9700 BIS
Offline  
Old 11-27-2009, 06:48 PM   #8 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
jbairdjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Lincoln, Ne
Model: 9550
OS: 5.0
Carrier: Verizon
Posts: 1,232
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Not a volume issue. The ringtones play in media player.
Since I am stuck at the in'laws, I wiped and re'loaded the OS.
Works fine so far.
__________________
Blackberry Storm2 (Verizon)
7280-7780-7290-7100g-7250-8703-8830-8330-9530-9550
Offline  
Old 12-21-2009, 01:45 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: sprint
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have same problem. Battery hard reset fixes it. This started happening with over a years use of the phone with no problem. As I run a business, I cannot tolerate the phone going into silent mode randomly. Customer support call suggested the battery reset. But this is recurring and warrants replacement in my opinion.
Offline  
Old 01-06-2010, 06:07 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: sprint
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default I hate my blackberry

I have had cell phones for over 15 years now and I have used many different cell phones. This is the most user unfreindly operating system I have ever encountered anything as difficult as this system.
My alarm just decided to quit working one day. Fortunately I awoke on my own. I can see the white screen when it is supposed to go off and then the smooze, but no sound.
y ringer quit working at the same time.
This is unacceptable to me. I can not use this as a business phone and need help!
Offline  
Old 03-29-2010, 11:34 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: att
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I noticed this same thing happening to me the other day. The alarm makes no sound but it used to. I also noticed that this is happening at the same time that my camera zoom stopped working. Sounds like there might be a bug where certain parts of the phone just freeze up and stop working.
Offline  
Old 03-30-2010, 02:42 PM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
jabxyz's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Washington, D.C.
Model: 9800
OS: 6.0
Carrier: AT&T
Posts: 44
Post Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I have a Bold and my ringer went belly up about three months ago. I gave it to my IT department several times and they could find no reason why it wasn´t ringing. BTW, I did all of the battery pulls, BB wipes, profile checks etc., all to no avail. Luckily it is still under warranty. I just took it to the service provider´s tech repair center. After three days the service center called yesterday and said that there is a design defect, they can´t fix it, they are returning the unit to RIM and I will be recieving a replacement Bold.
__________________
Just trying to get a straight answer in a twisted world.
Torch(Personal) Storm(Personal Backup)and Bold (Work).
Offline  
Old 04-09-2010, 10:33 AM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

We noticed this problem after upgrading to BES 4.1.7 I don't know if it was because of the upgrade or if RIM/T-Mobile released something else.

I've had luck so far with my 8900 users doing the following:

Settings:Options:Auto On/Off

Enable Weekday and Weekend

Turn On at: 4:00 AM
Turn Off at: 3:45 AM

Back out and Save

*make sure you notice that ON comes before OFF for some reason.

I don't have a scientific answer for why this works, i'm just assuming that this is akin to a battery pull which was initially required between each alarm in testing...

Either way, would be nice to have a real fix.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright © 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.