BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-25-2009, 03:50 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Grnfinger's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Ontario Canada
Model: 8900
OS: 5.0.0.592
Carrier: Rogers
Posts: 64
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 8900 wifi question

Please Login to Remove!

I have 3 8900's
2 are currently on data plans the third phone is new and not activated, if I put my sim card in from another phone ( sony erricson) the phone works ( can make and recieve calls) I have the unactivated phone connected to my wifi but when I try to browse the internet no data service...

To use the unactivated phone at home on my wifi do I still need a data plan tied to the sim card or am I just missing a setting for data connection?
Offline  
Old 12-25-2009, 04:33 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Master
 
Trimix's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: smelLA, caLAMEfornia
Model: 8320
OS: 4.5.0.182
PIN: infarina
Carrier: of alotta bacteria
Posts: 4,932
Post Thanks: 1
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

Wirelessly posted (Scared of sea bunnies)

I was under the impression that you didn't need to have a data plan just to use wifi. My info might be outdated though.

Did you check all your settings like selecting the correct browser (Options>Advanced>Browser)?
Offline  
Old 12-25-2009, 05:06 PM   #3 (permalink)
BBF Moderator
 
akosnitzky's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Southern Florida
Model: 9650
OS: 6.0.0.333
Carrier: Verizon BIS
Posts: 14,484
Post Thanks: 6
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

Does the wifi logo turn white or stay grayed out when you try to access a hotspot browser?

If its staying gray then you have the answer which i know you dont want
__________________
------
Follow @akosnitzky on Twitter

LET'S GO CANES!
Offline  
Old 12-25-2009, 06:30 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Grnfinger's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Ontario Canada
Model: 8900
OS: 5.0.0.592
Carrier: Rogers
Posts: 64
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thanks for the reply guys, yes the wifi icon is white not grey

Trimix has solved my issue apprantly my carrier has the broswer set to rogers mall not hotspot all is working fine now, thanks for the help greatly appreciated
__________________
2x 8900's and 1 (r.i.p.) Storm on the Rogers Wireless network *** Looking to buy a Storm ***
Offline  
Old 12-25-2009, 06:36 PM   #5 (permalink)
BBF Moderator
 
akosnitzky's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Southern Florida
Model: 9650
OS: 6.0.0.333
Carrier: Verizon BIS
Posts: 14,484
Post Thanks: 6
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Grnfinger View Post
thanks for the reply guys, yes the wifi icon is white not grey

Trimix has solved my issue apprantly my carrier has the broswer set to rogers mall not hotspot all is working fine now, thanks for the help greatly appreciated
Excellent. Thank you for reporting back
__________________
------
Follow @akosnitzky on Twitter

LET'S GO CANES!
Offline  
Old 12-25-2009, 10:32 PM   #6 (permalink)
BlackBerry Master
 
Trimix's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: smelLA, caLAMEfornia
Model: 8320
OS: 4.5.0.182
PIN: infarina
Carrier: of alotta bacteria
Posts: 4,932
Post Thanks: 1
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

Wirelessly posted (Scared of sea bunnies)

Glad to hear the issue is resolved. Easy/simple fix ftw.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.