BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-29-2009, 06:12 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Model: 9800
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Blackberry email not working.. please help.

Please Login to Remove!

Hello,

Let start by saying that I am currently using the T-Mobile Unlocked 9700.

I just went back home for vacation and my email was working just perfect in the states. I have a Hosted Exchange account so basically I am using the Enterprise activation.

When I started using the overseas service (with blackberry service) email stopped working for some odd reason. BBM still works, internet works but I just cant receive or send emails.

Any idea why this would be a problem? Do I need to send a device activation password and go thru another enterprise activation or should the first activation i did back on Dec 13th still work just fine with another carrier's sim card?

Any help would be much appreciated..

Thanks a lot
Moe
Offline  
Old 12-29-2009, 06:55 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Master
 
dankarlinski's Avatar
 
Join Date: May 2007
Model: 1
Carrier: 1
Posts: 3,391
Post Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Wirelessly posted (White and Nerdy)

You will need to re setup the email on the other carrier. BBM is specific to the device. Email is specific to service books
Offline  
Old 12-29-2009, 12:17 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Model: 9800
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

so i tried to reactive the email again but when i run the enterprise activation it says after a while "The blackberry Enterprise server has not responded to your activation request. An error may have occured." and when i click on more details it says" This may be due to one of the following:

-The email address has been entered incorrectly (not true)
-The activation email has been modified or moved from your email inox by Spam/Attachment scanning software or a mail client rule. (not true)
- You have not yet been added to the Blackberry Enterprise Server (it was working when i was in the states, so i dont think that this is the issue)

I tried resending the address books but still the same issue.

Any idea why this is happening? Any help would really be appreciated.

Thanks again
Moe
Offline  
Old 12-29-2009, 12:32 PM   #4 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
CanuckBB's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: YYZ
Model: 9900
Carrier: Rogers
Posts: 1,183
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Does your new dataplan include BES?
Offline  
Old 12-29-2009, 01:57 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Model: 9800
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am not sure... is the only way to find out is by calling the service provider here?
Offline  
Old 12-29-2009, 08:05 PM   #6 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
CanuckBB's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: YYZ
Model: 9900
Carrier: Rogers
Posts: 1,183
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

most likely
Offline  
Old 12-29-2009, 08:13 PM   #7 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
tsac's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Others run out when we run in
Model: Z10
OS: 10.010219
PIN: No Pin just a Tack
Carrier: at&t
Posts: 8,337
Post Thanks: 43
Thanked 588 Times in 581 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by dankarlinski View Post
Wirelessly posted (White and Nerdy)

You will need to re setup the email on the other carrier. BBM is specific to the device. Email is specific to service books

Did you read this post? Seems like this is the issue. Your BES may not know where to send the data.
__________________
If someone helps, tell them by clicking the Thanks button


9810 BES
Z10 on BES
9700 BIS

Last edited by tsac : 12-29-2009 at 08:14 PM.
Offline  
Old 12-29-2009, 08:23 PM   #8 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,035
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

There is a possible BB sporadic outage being reported too. That might be part of the problem.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 12-29-2009, 08:27 PM   #9 (permalink)
Spam Reporter
 
dc/dc's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: IAD
Model: 6230
Carrier: Voicestream
Posts: 14,530
Post Thanks: 220
Thanked 345 Times in 311 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Dubdub View Post
There is a possible BB sporadic outage being reported too. That might be part of the problem.
Not for a BES.
__________________
I h8 txtspk.
Offline  
Old 12-30-2009, 03:40 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Model: 9800
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks everyone for all the help...

I ended up calling my service provider and after explaining to them why I need BES and not BIS the finally added to my service and phone is running the enterprise activation at the moment... so everything looks like it will be working as expected...

Thanks again,
Moe
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.