BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-10-2010, 12:29 PM   #1 (permalink)
No longer Registered.
 
Join Date: Mar 2007
Location: NYC
Model: 9630
OS: v4.7.1.61
Carrier: Verizon
Posts: 63
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question HELP: BlackBerry makes videos w/o sound :'(

Please Login to Remove!

I just noticed that my BlackBerry Tour 9630 records videos without sound!?

I am pretty sure something must be wrong on my end... what could it be?

It plays without sound on the blackberry and when I transfer the "*.3GP" to the PC - the player software like GOM player seems to show that there is an Audio Stream

I got "GSpot Codec Information Appliance" to analyze the .3GP and for Audio it shows:
codec: samr: AMR Narrowband
Info: 8000Hz

Hmmmm maybe it recorded just silence somehow??? why? how? must be something wrong in some settings? or some conflict? I do not want to do a full restore to resolve this...

I am really lost here, since options are really straight forward and I am not sure what to do; Please help, maybe calling BlackBerry tech support will help?

The Voice Notes Recorder works - I just tested it and it records sound

I keep testing the video and sound is not recorded :(

Please help, thank you...
PS I have pretty much the latest OS on it v4.7.1.61

Last edited by InGearX : 01-10-2010 at 12:48 PM.
Offline  
Old 01-10-2010, 12:35 PM   #2 (permalink)
iPhone Convert
 
juwaack68's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Tulip City - MI
Model: iP5
OS: 6.0.2
PIN: to beans
Carrier: I'm not
Posts: 13,875
Post Thanks: 3
Thanked 72 Times in 55 Posts
Default

What OS do you have installed on it?

You should also update your profile here since it still says you have an 8703e, too.
__________________
No longer a BES Admin, but it was fun while it lasted!
Offline  
Old 01-10-2010, 12:44 PM   #3 (permalink)
No longer Registered.
 
Join Date: Mar 2007
Location: NYC
Model: 9630
OS: v4.7.1.61
Carrier: Verizon
Posts: 63
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by juwaack68 View Post
What OS do you have installed on it?

You should also update your profile here since it still says you have an 8703e, too.
thanks, I updated my profile

and my OS is v4.7.1.61
Offline  
Old 01-10-2010, 12:48 PM   #4 (permalink)
iPhone Convert
 
juwaack68's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Tulip City - MI
Model: iP5
OS: 6.0.2
PIN: to beans
Carrier: I'm not
Posts: 13,875
Post Thanks: 3
Thanked 72 Times in 55 Posts
Default

Odd, I never had that problem with 4.7, but I had 4.7.1.57 and now have the beta OS 5.0.0.419 (and it still works fine for video).

OS 4.7.1.65 is the latest official OS... if you didn't want to go with a beta, you could try upgrading to that one. Here's the link:

http://www.blackberryforums.com/gene...-7-1-65-a.html
__________________
No longer a BES Admin, but it was fun while it lasted!
Offline  
Old 01-10-2010, 04:10 PM   #5 (permalink)
No longer Registered.
 
Join Date: Mar 2007
Location: NYC
Model: 9630
OS: v4.7.1.61
Carrier: Verizon
Posts: 63
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by juwaack68 View Post
Odd, I never had that problem with 4.7, but I had 4.7.1.57 and now have the beta OS 5.0.0.419 (and it still works fine for video).

OS 4.7.1.65 is the latest official OS... if you didn't want to go with a beta, you could try upgrading to that one. Here's the link:

http://www.blackberryforums.com/gene...-7-1-65-a.html
thank you will try that

but I have suspicions that it will help
Offline  
Old 02-02-2010, 02:45 AM   #6 (permalink)
No longer Registered.
 
Join Date: Mar 2007
Location: NYC
Model: 9630
OS: v4.7.1.61
Carrier: Verizon
Posts: 63
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I did a complete and full clean OS install to v4.7.1.61 and still no audio in videos

how do I obtain the beta 5.0? will I be able to downgrade if I need to? 5.0 should work with all the applications?

Thank you...
Offline  
Old 02-02-2010, 02:58 AM   #7 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
turn_key's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chicago
Model: 8330m
OS: 4.5.0.175
PIN: G PAL4 Putter
Carrier: Sprint
Posts: 291
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm not sure of this is related or not...

A friend of mine had a similar problem and he told me it always happens in his car. The only thing out of place is the bluetooth connection to his car radio which disables the mic on the phone. If he shuts off the bluetooth he can record voicenotes and video with audio.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.