BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-05-2010, 12:34 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2010
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Unable to send/receive email on BES.....

Please Login to Remove!

Hello,

I've been having a nightmare trying to setup BES for ONE user. Can't understand why on earth its so hard. Anyway I have made sure the user has Enterprise package on their carrier.

It says 'failed forwarding message' in the status indicator. I have opened ports 3101 and 3500 TCP both in and out. I can send messages to the user via the PIN/Email option in BES. I can send It policy, service book.

On the main user page it gives the users name, the PIN and the status is running, so all seems fine but the user never gets any emails forwarded.

Does anyone have any ideas why on earth it doesn't work, it would really help me out.

I've got Exchange 5.5 btw.

Thanks in advance.



Sarwar

Last edited by ssarwar1 : 02-05-2010 at 12:36 PM. Reason: forgot to add info
Offline  
Old 02-05-2010, 12:39 PM   #2 (permalink)
New Member
 
jsconyers's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: In a van down by the river.
Model: NOTE2
OS: 4.1
PIN: <- Where do I find this?
Carrier: Sprint
Posts: 15,071
Post Thanks: 139
Thanked 140 Times in 121 Posts
Default

Welcome to the forums

Is this the only user on BES or the only user experiencing this issue?

What version of BES are you running?
__________________
The difference between stupidity and genius is that genius has its limits.
When you take things for granted, the things you are granted, get taken.
Even a mosquito doesn't get a pat on the back until it starts to work.
Too many people miss the silver lining because they're expecting gold.
[BES 5.0.3 / GroupWise 2012 HP2]
Online  
Old 02-05-2010, 01:17 PM   #3 (permalink)
iPhone Convert
 
juwaack68's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Tulip City - MI
Model: iP5
OS: 6.0.2
PIN: to beans
Carrier: I'm not
Posts: 13,875
Post Thanks: 3
Thanked 72 Times in 55 Posts
Default

What happens on the device when the user tries to send a message? Do you get a red X by the message? If so, what shows in the Message Status field when you open the message?
__________________
No longer a BES Admin, but it was fun while it lasted!
Offline  
Old 02-08-2010, 11:56 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2010
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello,

Yes this is only 1 user in total. Using 4.1.4.15.
I tried activation but that hasn't worked, it just says it can't see the server.
Should I try to update the version I have, its probably a buggy release. Looking at all those online videos it makes it look really easy.
Also says IT policy status error on the serverside, looked at Blackberry forums and the solution it gives it pretty useless and doesn't solve the probem anyway.
I'll try to update it and see what happens.
Offline  
Old 02-08-2010, 12:05 PM   #5 (permalink)
iPhone Convert
 
juwaack68's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Tulip City - MI
Model: iP5
OS: 6.0.2
PIN: to beans
Carrier: I'm not
Posts: 13,875
Post Thanks: 3
Thanked 72 Times in 55 Posts
Default

What do you mean it says it 'can't see the server'?
__________________
No longer a BES Admin, but it was fun while it lasted!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.