BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-19-2010, 03:25 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2010
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Orange UK
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BIS and OWA Confusion

Please Login to Remove!

Hi Guys,

I have got a Outlook Web Access site which runs fine and works perfectly on several iPhones and a Google Nexus One.

However setting up Blackberries using Blackberry Internet Service is nigh on impossible but we do need to get it sorted.

So I have been through the email setup on the device and it gives the generic message:

"Cannot connect to email server or invalid server name. Please verify the Outlook Web Access URL. If the error persists contact enara.co.uk (your email provider)."

Do you guys have any ideas, tried everything I can think of, changing passwords etc, making sure everything is right like Mailbox Name, tried all the different login types and domain slashes. Worked first time on iPhones and Nexus One so whats the difference?

Is there something I am missing? Is the Blackberry Internet Service on by default or do I have to switch it on?

On Orange in the UK.

Thanks

George
Offline  
Old 02-19-2010, 07:08 AM   #2 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,035
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

First off, do you have a BB data plan? Must have that for BIS access.

Have you checked the FAQ?

Did you enter the correct incoming mail server? Are you trying to set up the account in BIS as POP or IMAP? User name is generally the email address.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 02-26-2010, 06:50 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2010
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Orange UK
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorry about such slow reply.

I am going through the section that says email setup, put in username/password and then it can't find it so offers me the option of OWA so it seems liek the right area.

Have checked tha FAQs couldn't see anything that helped me.

In some versions of IE it says that the certificate is incorrect, any chance this is it?

Thanks
Offline  
Old 02-26-2010, 09:24 AM   #4 (permalink)
BBF Moderator
 
akosnitzky's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Southern Florida
Model: 9650
OS: 6.0.0.333
Carrier: Verizon BIS
Posts: 14,484
Post Thanks: 6
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

I had that problem with one of my corporate accounts which uses 2007. It was a block in their server.
__________________
------
Follow @akosnitzky on Twitter

LET'S GO CANES!
Offline  
Old 02-28-2010, 04:44 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Liverpool
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: 02 UK
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i am using

"Mailbox server Microsoft Exchange version: 8.1.240.0""

Will my blackberry work with this version of Outlook Web Access
Offline  
Old 02-28-2010, 05:20 PM   #6 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: BBPP
OS: 10.3.0
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,745
Post Thanks: 16
Thanked 501 Times in 488 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by akosnitzky View Post
I had that problem with one of my corporate accounts which uses 2007. It was a block in their server.
Didn't you post a link a short while ago to the blackberry.com support page on setting up OWA?

EDIT: Take a look at View Document 0 36444642. There's another article, also. Search on "BIS Outlook Web Access".
__________________
- Ira

Last edited by aiharkness : 02-28-2010 at 05:23 PM.
Online  
Old 02-28-2010, 06:40 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Liverpool
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: 02 UK
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

When i have looked at that

When i get to this stage

"Note: The Mailbox name field refers to the desired mailbox name. To determine the mailbox name, log in to the Microsoft Outlook Web Access account and pause on the Inbox folder on the left top corner. On the task pane, the mailbox name should be displayed.

Example for Outlook Web Access 2003: https://<domain.name.com>/exchange/<mailboxname>/

Example for Outlook Web Access 2007: https://<domain.name.com>/owa/<mailboxname>/"

I only see this

""https//owa.rfu.com/owa/#"""

this is wrong isnt it?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.