BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-18-2010, 09:00 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Orange
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Blackberry 8520 Youtube Video quality

Please Login to Remove!

Hello all, I wonder if you could help me as I have been pulling my hair out.

I purchased a blackberry curve 8520 and im realy pleased with the phone.

I have been using youtube since I brought the phone and found that the picture quality using the bb browser has been ok but not great.

Well I thought nothing of it as I thought this was the video quality i should expect. Anyways over the weekend just gone i viewed a clip that i had viewed previously and with amazement the picture was incredably sharp, full screen and the sound was also better. I hadent done anything with the phone, installed apps, changed setting etc.

I used youtube on the Tuesday (two days later) but unfrotunatly it has gone back to the realy crappy image again. Does anybody know why this may have happend? Im using it with a wireless router and the signal is always strong, it just dont make sence. I was hoping the picture quality had not improved in the end as i would have not known any better. I have also changed the setting on the phone to use wifi only just in case it is trying to connect with mobile network but nothing has changed. I did also check on the net and tried various youtube apps but still the same.

I know there has generaly been a problem with youtube and blackberry but has anybody had any issues with vedio quality changing? Do you think its youtube streaming high and low quality? The clips i was viewing have been the same so it cant be the clips.

Any advise you people can provide would be so much apreciated as badly want the high quality clips back lol.

thanks.
Offline  
Old 03-18-2010, 10:50 AM   #2 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,729
Post Thanks: 15
Thanked 500 Times in 487 Posts
Default

Wirelessly posted

Interesting that you obtained strikingly different quality on the same page on different occaisions.

Two things I can think of to look at. Pay attention to what you have running at the same time. Close everythings else that can be closed and make sure you don't have any apps running in background. And see if clearing your browser cache makes a difference.
I assume you were using the same browser, but you might compare to see if hotspot browser gives different results than internet browser.
__________________
- Ira
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.