BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-18-2010, 02:22 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Wavester's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Philadelphia, PA/Southern NJ
Model: 9900
OS: 7.1.0.xxx
PIN: the tail on a donkey
Carrier: T-Mobile
Posts: 164
Post Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Applause After Hang Up - A funny problem

Please Login to Remove!

Tonight a company I set up for my ex had a big sale and when she told me I sent an applause MP3 from my computer to my device email. I saved it once but couldn't find it. I resent and re-saved and it wound up in the Ringtones directory. I attached and sent as MMS to the ex.

Well now every time I hang up from a telephone call the applause MP3 file plays. I deleted it from the ringtones folder and as it is 3am I'm not really too enthusiastic about hunting this down. I am on a Bold 9700 running 5.0.0.593. I don't know if there is some option for a sound to play after a call that I just never discovered on blackberries over the years or I created some type of crazy error.

UPDATE: The applause also plays when I exit the camera app.

Thanks for the help

Last edited by Wavester : 04-18-2010 at 02:38 AM.
Offline  
Old 04-18-2010, 06:51 AM   #2 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,712
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

Do a search and find the posts on a problem similar to what you describe re MMS. Seems a hard reset (remove the battery for 30-60 seconds) fixes it for some; though one or two others say it didn't do it for them.
__________________
- Ira
Offline  
Old 04-18-2010, 07:04 AM   #3 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Dec 2006
Model: I747
OS: 4.1.1
Carrier: at&t
Posts: 2,340
Post Thanks: 43
Thanked 117 Times in 107 Posts
Default

This seems to be an bug with the latest OS's. You're not the only one reporting this. Do a search and you will see many folks having the same issue.

EDIT: oops sorry for posting the same info Ira.
__________________
The Search tool and BlackBerryFAQ answer many questions.

Last edited by devnull : 04-18-2010 at 07:05 AM.
Offline  
Old 04-18-2010, 07:24 AM   #4 (permalink)
EPIC MOD
 
ezrunner's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Virginia Beach
Model: ZED10
OS: DOS 3.1
PIN: INK STICK
Carrier: Tmobile
Posts: 12,214
Post Thanks: 9
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

Wirelessly posted (well lookie here!)

I'm sorry but this made me laugh! I can't tell how many times I've wanted to applause when I got off of a long phone call!
__________________
ZED 10
Offline  
Old 04-18-2010, 07:34 AM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2008
Model: 8520
OS: 5.0.0.509
PIN: N/A
Carrier: TMo
Posts: 176
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The applause is likely on your media card. There are two options. 1, USB your phone to a computer, search the card, as if the phone is a card reader, for the applause file and delete it. Battery pull the phone. 2. Pull the media card, use a card reader to USB it to a computer and delete it that way. Battery pull, again. Do not put the card back in before the battery pull. Let the phone boot fully before re-inserting the card. You can also format the card, but that's the very last resort.
Offline  
Old 04-18-2010, 12:03 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Wavester's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Philadelphia, PA/Southern NJ
Model: 9900
OS: 7.1.0.xxx
PIN: the tail on a donkey
Carrier: T-Mobile
Posts: 164
Post Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, battery pull worked. That is usually my solution, but post 3am I did not feel like opening the otterbox case to do all of that. It was pretty funny while it lasted.
Offline  
Old 04-18-2010, 12:40 PM   #7 (permalink)
BlackBerry Master
 
Motorcycle Mama's Avatar
 
Join Date: May 2008
Model: 9930
OS: 7.1.0.163
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 4,351
Post Thanks: 0
Thanked 249 Times in 240 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by kellyjdrummer View Post
The applause is likely on your media card. ...
Wrong.

This is an OS bug related to receiving an MMS with sound. The sound file is likely not on the Media Card.

The solution is a battery pull.
Offline  
Old 04-18-2010, 05:02 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2008
Model: 8520
OS: 5.0.0.509
PIN: N/A
Carrier: TMo
Posts: 176
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Got it. On my 8520 I can Alt+right shift+Del and get the same thing as a battery pull.
Offline  
Old 04-18-2010, 05:30 PM   #9 (permalink)
BlackBerry Master
 
Motorcycle Mama's Avatar
 
Join Date: May 2008
Model: 9930
OS: 7.1.0.163
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 4,351
Post Thanks: 0
Thanked 249 Times in 240 Posts
Default

Same thing works on all current models.
Offline  
Old 04-18-2010, 05:50 PM   #10 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2008
Model: 8520
OS: 5.0.0.509
PIN: N/A
Carrier: TMo
Posts: 176
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Motorcycle Mama View Post
Same thing works on all current models.
Yep.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.