BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-06-2006, 08:13 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2005
Model: 7100
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Wireless Calendar Sync Issues

Please Login to Remove!

Hi,

I am having issues enabling wireless calendar sync.

we are using exchange 2000 and Bes 4, outlook 2003.

When i enter an appointment in Outlook it syncs with the BB. When entered on the BB it does not sync back.

BB is set to sync wirelessly.

The default IT policy is in use on the BES server - so Disable calendar is not selected, on either of the 2 options within the policy set-up.

I have seen this question a lot but a lack of answers.

BB service account has rights to exchange.

Thanks,
Matt
Offline  
Old 01-06-2006, 08:23 AM   #2 (permalink)
iPhone Convert
 
juwaack68's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Tulip City - MI
Model: iP5
OS: 6.0.2
PIN: to beans
Carrier: I'm not
Posts: 13,875
Post Thanks: 3
Thanked 72 Times in 55 Posts
Default

You could try deleting and un-deleting the Desktop[SYNC] service book. I've tried that for this issue and had mixed results....sometimes helps, sometimes doesn't.
Offline  
Old 01-07-2006, 12:57 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2005
Model: 7290
Posts: 32
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Desktop[SYNC] has nothing to do with calendar sync, only Address book, Tasks and memos. Desktop[CICAL] is for calendar sync. It will have a bit set for wireless, which will be true in this situation. This issue more than likely not to be service book related, but permissions.

Mailbox to calendar will use MAPI and BB to Mailbox will use CDO to log on and "send as" the user.

Check group membership for the service account, either take it out of domain admins, or whatever other security group it's in, unless you created it for the purpose of BES permissions and assigned "exchange view only admin" at the admin group level and Admin info store, send as and receive as at the Exchange server level, propagating down to the info store level.

Also, if calendar is not working from the BB, the BES needs access to the public folder store for Free/Busy info...so, check that too. I'm not sure if you're migrating, or moved public folder store...but check that out too.

**Note: check the MAGT logs and search for "log on" you see it fails because of permissions.
Offline  
Old 03-31-2006, 10:29 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2006
Model: 8100
Carrier: Vodafone Italy
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have this problem too.
A difference is that the BES is new and so all BlackBerry users are new to this system.
It seems that only one user has this problem and, yes you are right, in the log there are "log on" errors.
The question is: what can I do now to complete my throubleshooting?

Any help is really appreciated.

p.s. I'm new to this forum but as far as I can see this is great.
Offline  
Old 03-31-2006, 12:20 PM   #5 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Feb 2005
Location: North Carolina
Model: Storm
OS: 5.0.0.419
Carrier: Verizon
Posts: 482
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Installing Service Pack 4 on our BES 4.0 fixed the wireless calendar issue for us.
Offline  
Old 04-04-2006, 04:17 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2006
Model: 8100
Carrier: Vodafone Italy
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

We have installed SP4.
Our Mail server is Microsoft Exchange 2003 SP1.
Do you think that Hot Fix 1 and/or 2 could help?
Offline  
Old 07-06-2006, 09:42 PM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
NumNums's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Toronto
Model: Z10
OS: 10.0.9.23
PIN: 2671618F
Carrier: Bell Mobility
Posts: 41
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the exact same situation. Exchange 2000, Outlook 2003.

same situations with syncing. I also have a problem accepting meeting requests. The acceptance goes through, but then the status turns to an "X", and the sent item never shows up.The messages status shows "Unlisted message error". I also get the same when inviting others to a meeting.

This does not affect others BB users on the same Exchange Server running Outlook 2000.

Weird
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.