BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-03-2010, 08:52 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Model: 9300
PIN: N/A
Carrier: O2
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Weird & strange email problem

Please Login to Remove!

Hi

Since changing from an 8900 to a 9300, we have an odd issue.
Emails reach the device as before, apart from one source(which did used to work and still does on another 8900)
We have a booking script on our website which uses PHP to send an email through to us. Since swapping to the 9300, the booking messages don't even make it to the handset - no errors, no trace, nothing. However, it does get to the account as outlook will show it in the inbox. Emailing thy address from a mail client works also but the messages from php script refuse
to actually show on the device.
Questions...
1)why does a message not get to the phone, others do - no filters setup. Imap account configured on BIS, tried battery pull and resetting account up,

2) is ther a log to see where and why the email is not showing in inbox on the device?

3) it's a multipart HTML / plain email, are there issues with this type on the 9300?

Thanks

Jason
Offline  
Old 11-05-2010, 06:55 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
tsac's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Others run out when we run in
Model: Z10
OS: 10.010219
PIN: No Pin just a Tack
Carrier: at&t
Posts: 8,350
Post Thanks: 43
Thanked 589 Times in 582 Posts
Default

you need to experiment a bit. If it appears the script is causing the issue, something may be different after the setup with the new BB. check the BIS and forwarding email account to verify the settings. Try to match option for option with a working BB.
including the email setup.
__________________
If someone helps, tell them by clicking the Thanks button


9810 BES
Z10 on BES
9700 BIS
Online  
Old 11-05-2010, 11:50 PM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Mar 2006
Location: DC
Model: 9550
Carrier: Verizon
Posts: 338
Post Thanks: 2
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

As a test, can you have your php script send a plain text message?

-jk
Posted via BlackBerryForums.com Mobile
Offline  
Old 11-06-2010, 02:36 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Model: 9300
PIN: N/A
Carrier: O2
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've got this working now - plain text emails went through ok from the PHP script, as did a simple HTML only one.
When I started testing multipart emails, I gradually added bits of the HTML for the entire message back in to find out where it was stopping - turns out, there was table, with a div inside it (nothing odd about that), but the Blackberry never received the message - take the div out, works fine.
There must be some random quirk with the BB 9300 and HTML emails and not rendering them, but we've got all our PHP mailer forms working now after many test emails - but they all worked fine before on the BB 8900 - how changing handset would affect the same code, is still a mystery

J
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.