BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-10-2006, 12:33 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2004
Location: MD/DC Area (USA)
Model: 8300
Carrier: AT&T
Posts: 31
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry Cingular EDGE/GPRS network problem?

Please Login to Remove!

Just checking if any of you Cingular EDGE/GPRS users experiencing network problems. On my side, it seems it keeps shifting between EDGE/edge/GSM connections several times a day. At some times it will take a LONG time to make a full connection from edge to EDGE.

I'm a 8700c user in the Washinton, DC Metro area.

Anyone know what's going on? Thanks in advance.
Offline  
Old 02-10-2006, 12:40 PM   #2 (permalink)
Retired BlackBerryForums.com Moderator
 
d_fisher's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Columbus, OH
Model: 9700
OS: SID 6.7
Carrier: AT&T
Posts: 4,455
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Does it help the situation if you remove the battery for 10 seconds and reinsert it.
__________________
Doug

Remember, please try searching first!

Need a screenshot? ... Like JavaLoader?
Try using BBscreen .....Use JL_Cmder!
or BBScreenShooter!

[SIGPIC][/SIGPIC]
Offline  
Old 02-10-2006, 01:05 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2004
Location: MD/DC Area (USA)
Model: 8300
Carrier: AT&T
Posts: 31
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by d_fisher
Does it help the situation if you remove the battery for 10 seconds and reinsert it.
Did what you recommended - it seemed to make the connection to the EDGE network a lot quicker than usual. Hope that did the trick!

Thanks D_Fisher for the tip!
Offline  
Old 02-10-2006, 03:47 PM   #4 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Seattle18's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Seattle
Model: Curve
Carrier: Sprint
Posts: 1,610
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (CrackBerry 8700: BlackBerry8700/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/102)

I have been having the same issue for the past few days. Haven't tried the battery trick - just been turning off the wireless then back on - but willo try it now. Hope it works - its a real pain not having a solid connection all the time.
__________________
My heart belongs to Liv...
Offline  
Old 02-10-2006, 03:48 PM   #5 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Seattle18's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Seattle
Model: Curve
Carrier: Sprint
Posts: 1,610
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

oops...

Last edited by Seattle18 : 02-10-2006 at 06:50 PM.
Offline  
Old 02-10-2006, 03:56 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
ebgreen's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Model: 8700
Posts: 160
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I heard it can make you double post. :P
Offline  
Closed Thread

« memopad | bb today »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.