BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-23-2006, 04:12 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2005
Location: Chicago
Model: 8100
Carrier: tmo
Posts: 45
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question BWC - IMAP - Duplicate Emails

Please Login to Remove!

I have search for duplicate email threads and none seem to be exactly what I experience. I have narrowed it down to the exact cause.

I use the BWC to configure to an IMAP account (which is also my Outlook 2003 hosted account). When an email comes in, the polling picks up the email from the IMAP connection and sends to my BB with success.

If I reply to the message, flag the message, or open then mark unread, it somehow is triggered as a new message and BB IMAP polling picks it up again! So as I reply to emails in outlook, my BB starts getting a duplicate email for each one I reply to.

Has anyone seen this? I believe it wouldn't happen with POP, but then sync'ing my sent items wouldn't happen either. Additionally POP is marking my emails "read" when it polls, and IMAP is not.
Offline  
Old 02-27-2006, 02:36 PM   #2 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2005
Location: Chicago
Model: 8100
Carrier: tmo
Posts: 45
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

bump
Offline  
Old 04-12-2006, 09:55 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
cgarrabr's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ohio
Model: 8820
Carrier: T-Mobile
Posts: 79
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have this same issue, for almost a year now. I manage almost 40 of these devices at my firm, but only a handful have this problem. T-Mobile and RIM seem to be at a loss.
Offline  
Old 04-12-2006, 11:31 AM   #4 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
whsbuss's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: SE PA.
Model: 9800
OS: 4.6.0.304
Carrier: AT&T
Posts: 2,791
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

In the BWC be sure the email account to have setup to interface with your Outlook account has its post set to IMAP (port 143). This may help.
Offline  
Old 04-13-2006, 02:24 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2005
Location: Chicago
Model: 8100
Carrier: tmo
Posts: 45
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by whsbuss
In the BWC be sure the email account to have setup to interface with your Outlook account has its post set to IMAP (port 143). This may help.
I called TMO, directed to RIM, and they told me it is a older implementation of IMAP on my Outlook host. Says there is nothing TMO or RIM can do about it.
Offline  
Old 09-10-2007, 04:53 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Cingular, Verizon
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Did you fix the problem? I am having the same issue with two blackberry's - one on Cingular and one on Verizon.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.