BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-14-2006, 07:45 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2006
Location: Michigan
Model: 8130
Carrier: Verizon
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Can't send email on my 7130e

Please Login to Remove!

I have a Blackberry 7130e thru Verizon. I can receive emails, but I can't send or reply. I think I have set up my account correctly. Any suggestions? Dennis
__________________
dchris96
"BlackBerrying"
Offline  
Old 03-14-2006, 08:28 AM   #2 (permalink)
Retired BlackBerryForums.com Moderator
 
d_fisher's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Columbus, OH
Model: 9700
OS: SID 6.7
Carrier: AT&T
Posts: 4,455
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Do you get an red X when trying to send or reply to messages? Is so, open the message that failed to send, scroll up to Message Status. What does it say? Finally, go to you cellular carriers BIS website and resend yourself the service books.
__________________
Doug

Remember, please try searching first!

Need a screenshot? ... Like JavaLoader?
Try using BBscreen .....Use JL_Cmder!
or BBScreenShooter!

[SIGPIC][/SIGPIC]
Offline  
Old 03-14-2006, 08:45 AM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2006
Location: Michigan
Model: 8130
Carrier: Verizon
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default can't send email on 7130e

Yes, I get a red X. I scrolled up to the top and it says "Sent Using Desktop (Secure)
__________________
dchris96
"BlackBerrying"
Offline  
Old 03-14-2006, 09:43 AM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2005
Location: Deering, NH
Model: 8703e
Carrier: verizon
Posts: 193
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

If you are NOT using BES but are using BIS try changing the sent using desktop (secure) to using webtop when you send a message.
Offline  
Old 03-14-2006, 10:00 AM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2006
Location: Michigan
Model: 8130
Carrier: Verizon
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am using BES. Should I still try and resend the service books?
__________________
dchris96
"BlackBerrying"
Offline  
Old 03-14-2006, 10:16 AM   #6 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
stonent's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Fort Worth, Texas
Model: 8220
PIN: FFFFFFFF
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,734
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

remove the service books and resync with your BES.
__________________
Stonent

Prior: BES: 7510, 7520, 7290, 7230, 7130, 8220 (No Data Plan), Droid Eris
Post your question on the forum, don't PM me.
Offline  
Old 03-14-2006, 10:20 AM   #7 (permalink)
Retired BlackBerryForums.com Moderator
 
d_fisher's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Columbus, OH
Model: 9700
OS: SID 6.7
Carrier: AT&T
Posts: 4,455
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Since your on BES, go to Settings > Options > Security Options > General Settings. Scroll down to Services, press scroll wheel, select Regenerate Encryption Key. After it completes, try to send or reply to a message again.

If that doesn't work, go to Settings > Options > Advanced Options > Service Book. Highlight Desktop[CMIME], press scroll wheel, select Delete. Wait a couple seconds, press scroll wheel, select Undelete. Let the BlackBerry sit for 5-10 minutes while it performs a Slow Sync. You will see a popup message when it completes stating "Activation Complete".
__________________
Doug

Remember, please try searching first!

Need a screenshot? ... Like JavaLoader?
Try using BBscreen .....Use JL_Cmder!
or BBScreenShooter!

[SIGPIC][/SIGPIC]
Offline  
Old 03-14-2006, 11:16 AM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2006
Location: Michigan
Model: 8130
Carrier: Verizon
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks, I'll try that!
__________________
dchris96
"BlackBerrying"
Offline  
Old 03-14-2006, 11:25 AM   #9 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,686
Post Thanks: 4
Thanked 100 Times in 72 Posts
Default

You may also need to completely uninstall Destop Manager and reinstall. Be sure you correctly set up for Blackberry Enterprise Server and the type of mail system your company uses. Just to be safe I usually connect to the mail server via vpn or dial up if you are not already connected before installing. You may just need to connect to your mail server and regenerate the keys with the DM and you may not need to reinstall. If you want to be sure call your BB IT guy and have him/her walk you through Destop Manager installation.
Offline  
Old 03-15-2006, 07:56 AM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2006
Location: Michigan
Model: 8130
Carrier: Verizon
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am really in a delima. I have tried everything and I still cannot send email. Is there anything else I can try?
__________________
dchris96
"BlackBerrying"
Offline  
Old 03-15-2006, 08:28 AM   #11 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Jun 2005
Location: Mississauga, Ontario
Model: 8330
Carrier: Bell Mobility
Posts: 1,050
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Wink

From the Home Screen, go to Options, Advanced Options, Message Services.

Which options are available/selected?
Offline  
Old 03-15-2006, 08:58 AM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2006
Location: Michigan
Model: 8130
Carrier: Verizon
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Desktop/Web Client and desktop is selected.
__________________
dchris96
"BlackBerrying"
Offline  
Old 03-15-2006, 12:36 PM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2006
Model: 7100v
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default "Unlisted message error"

"Unlisted message error"
We're running two separate BES servers:
1) BES 3.6.3.8 - some MSEXch 5.5 (NT dom) and some MSExch 2003 users (AD)
2) BES 4.0.3.3 - only MSExch 2003 users (AD)

The problem is that when some of our users try to send an e-mail from their Blackberry device, it fails with the following error message:

“Unlisted message error”

This error has been reported by 15 of our 80 users and is very concerning. It only seems to affect certain users but it always affects them i.e. it’s not intermittent. It is across a mix of exchange servers and across both BES servers.
Offline  
Old 03-15-2006, 01:49 PM   #14 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Jun 2005
Location: Mississauga, Ontario
Model: 8330
Carrier: Bell Mobility
Posts: 1,050
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Wink

Quote:
Originally Posted by dchris96
Desktop/Web Client and desktop is selected.
Try switching to Web Client.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright © 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.