BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-09-2006, 11:09 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2006
Model: 7290
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy not getting signal, no coverage

Please Login to Remove!

i bought a blackberry 7290 from a friend and i think i got ripped off. please help.

the blackberry turns on fine and looks fine, but it continues to look for service until it goes to no coverage.

I have another blackberry that my sim card works fine in, and it gets great signal.

I loaded 4.1 on it, and that didnt help. I checked the network settings and it is marked *none*, and it doesnt give me the option to change it.

If you dont want to tell me the answer, thats fine, but could someone please please please point me in the right direction? i have looked every where for answers and this site is my last hope.

thanks!
Offline  
Old 06-10-2006, 03:38 AM   #2 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,770
Post Thanks: 32
Thanked 439 Times in 379 Posts
Default

Contact the carrier. Any possibility that it is stolen?
Offline  
Old 06-10-2006, 11:28 AM   #3 (permalink)
No longer Registered.
 
greggebhardt's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Jacksonville, FLorida
Model: 9000!
PIN: NOT!
Carrier: AT&T
Posts: 3,762
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Are you using the right SIM for the carrier/phone you are using?
Offline  
Old 06-10-2006, 07:31 PM   #4 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: May 2005
Location: Waterloo: Home of RIM
Model: PlayB
Carrier: Bell Mobility
Posts: 1,008
Post Thanks: 1
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

Silly question: Is the radio turned on? (i.e. not showing "OFF").
Offline  
Old 06-10-2006, 07:44 PM   #5 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
koleary19067's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: PA
Model: STORM
OS: 4.7.0.151
PIN: MOBILE
Carrier: VERIZON
Posts: 2,089
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hope it was a good friend ?
__________________
STORM (9530)
Offline  
Old 06-10-2006, 09:36 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2006
Model: 7290
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I do have the wireless turned on if thats what you mean. No, im sure its not stolen.

My sim card works fine in an identical blackberry.

Thanks again
Offline  
Old 06-10-2006, 09:54 PM   #7 (permalink)
CrackBerry Addict
 
MythmbHurts's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: New York City
Model: 8100
Posts: 642
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i thought you had to register the BB with the neywork via pin number before it will work I could be wrong but in the email settings it has a change phone option
__________________
PIN:204D7C8C - USE THE SEARCH BUTTON!!!!
Yahoo: Whips_n_licks
Email:whips_n_licks@yahoo.com-Don't email me unless you searched!!
BB 8100 4.2.0.69
Offline  
Old 06-11-2006, 07:15 AM   #8 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
rcbjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: North Texas
Model: 8700
Posts: 1,366
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by shakezula
. . .

the blackberry turns on fine and looks fine, but it continues to look for service until it goes to no coverage.

. . .

thanks!

Are you saying it doesn't get radio connection or goes to No data coverage? If the first, is it locked to a different carrier? If the latter, have you updated your account with the new IMEI and PIN?

Hope this helps
Rcbjr
Offline  
Old 06-12-2006, 10:27 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2006
Model: 7290
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yeah, i have talked to cingular and blackberry and i gave the pin and imei to both.

The weirdest thing happened this mourning, i left my sim in the phone all night and when i woke up this mourning it was receiving emails, and the signal was strong (the beeping woke me up).

I was happy all the way through my mourning routine, then came back to the phone to see it went back to no service and had no signal, lost again.

I checked and wireless was still on, i went to network settings and it still read *none* and would not let me change it. I yanked the battery, it powered back up and still no signal.

any ideas?
Offline  
Old 05-18-2007, 09:38 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Model: 7230
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile BB No Signal problem

I am experiencing the exact same problem with my BB, no signal no coverage.
But in the evening at about 7.10 pm, my calls begin to come it and when I attempt to answer them it goes out of service again. I called my service carrier and they advised me to buy a new BB. I cannot afford it right, there must be a way to resolve this issue, because there's nothing faulty about the device. If you know find a solution to this please, post. Thanks.
Offline  
Old 05-19-2007, 11:56 PM   #11 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
takeshi's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Houston
Model: 8310
Carrier: at&t
Posts: 7,741
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by MythmbHurts View Post
i thought you had to register the BB with the neywork via pin number before it will work I could be wrong but in the email settings it has a change phone option
Registering it won't help with signal issues...
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.