BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-20-2006, 11:31 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2005
Model: 9800
Carrier: Rogers
Posts: 158
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default EDGE/GPRS not connecting. Montreal Area

Please Login to Remove!

This can be viewed as a rant... but really it's just asking if anyone else in or around Montreal is having this issue... This is the really shortened version of the problem. Using a 7290 Originally, now a 8700r on Rogers
For the past 3 weeks my GPRS (and now EDGE) is going on and off constantly.
I first noticed it 3 (ish) weeks ago, and I thought it was just me, so I ignored it... but it kept happening. I had asked a friend in the area if she had problems, she said hers is working fine. Finally last Saturday (the 10th, I called Rogers to ask them what's going on. They kept saying nothing and they'd send me a replacement (7290) cause it must be the radio connection (this is after 2+ hours of me trying to fix everything, reinstalling, sim card stuff, everything). The handheld came on Friday (the 16th). I did everything and it worked!... until early Saturday morning, the same thing happened, GSM mode again... driving me nuts. So I called them back, after another 2 hours of me trying everything, i ended up upgrading to the 8700 cause I've had so many issues w/ the 7290 and I was like 'maybe the EDGE will work better'.
Sure enough, got the handheld yesterday and it's STILL stuck in GSM mode. Which means, it's the area network. (When i was in another part of the city it worked fine)
Has anyone else been experiencing this lately? I called yesterday again to voice a complaint and the guy said he'd call me back but so far.... nothing, and it's STILL in GSM mode with the occasional EDGE showing up. I know the guy mentioned the whole network was down yesterday in Montreal, but this is for 3 weeks, not just a day.
Offline  
Old 06-21-2006, 10:11 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
514HH's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: 514
Model: 8700r
Carrier: Rogers
Posts: 82
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've been experiencing the same situation for about 1.5 weeks now on my 8700r. I won't get emails until EDGE reconnects which takes between 1 - 15 minutes. It also switches back and forth between EDGE, GPRS and GSM non-stop for about 5 minutes. Rogers customer service denies any problems, however I spoke with a technician at the Rogers store and he confirmed multiple complaints as well as the same issues on his unit.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.