BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-06-2006, 03:11 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Seattle
Model: 8700c
Carrier: Cingular
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Ring Volume Problems

Please Login to Remove!

I need help again on a different issue. I have a Blackberry 8700 and had the ring volume set at high.

For no apparent reason it is now ringing at low volume even though my profiles at set at high. When I test it, it rings at high volume, but the moment I receive a call it is back to low.

Any suggestions?

I really appreciate the help fro all of you Blackberry Gurus out there.
Offline  
Old 07-06-2006, 03:18 PM   #2 (permalink)
New Member
 
ekcondon's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Model: 7250e
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I know they are completley different models, but I had the same problem on my 7250, from what the Bell guy told me on the phone, I had to go into the profiles -> Show Tunes -> then there is a "Volume" option, that you have to set as "High" as well as your profile being set on "High". I don't know if it will work for you seeing as how you have a very differnet model, but it fixed it right up on mine.

Good Luck, let me know how it pans out.
__________________
Bell Canada 7250 Ev-DO
Offline  
Old 07-06-2006, 03:28 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Seattle
Model: 8700c
Carrier: Cingular
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for your reply. I did go to tunes but it was set on high already. I did try to set it again, but have still the same problem.

Thanks again for your help.
Offline  
Old 07-06-2006, 03:35 PM   #4 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
cooperpwc's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Toronto Canada
Model: 8700R
Carrier: Rogers
Posts: 1,001
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by FGUTZEL
I need help again on a different issue. I have a Blackberry 8700 and had the ring volume set at high.

For no apparent reason it is now ringing at low volume even though my profiles at set at high. When I test it, it rings at high volume, but the moment I receive a call it is back to low.

Any suggestions?

I really appreciate the help fro all of you Blackberry Gurus out there.
It would help to know what OS you are running. It sounds like you have an early pre- OS .284 Blackberry which has a well-documented ringtone volume bug. If so the temporary solution is to make a phonecall on your Blackberry, go into Speakerphone mode, turn the speakerphone volume up to full and hang up. I know it doesn't seem to make sense but that will provide a temporaray fix until the next time you use the speakerphone and hangup with the volume at below full.

The better solution is to install an OS that fixed the bug like Bharti. Instructions are here. These instructions will also unlock the Zen theme and a few others. It's worth the effort to upgrade.
Offline  
Old 07-06-2006, 03:42 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Seattle
Model: 8700c
Carrier: Cingular
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

cooperpwc,

It did the job! Thank you so much. I really apreciate your help and am happy to have all you smart people out there.
Offline  
Old 07-26-2007, 02:37 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
SeikS's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Toronto, ON /Miami, FL
Model: 8100R
OS: 4.5.0.153
Carrier: Fido/T-Mobile
Posts: 53
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

im having a similar problem.
i have a 7105t with OS 4.1.0.377 rogers (newest ver for the 7100 series).
3 days ago, a particular ringtones ring at low volume even when profiles is set at high. i also went into show tunes and set it at a high setting for all the tunes.

i use "notifier_lightspeed" for my msgs and it was loud until 3 days ago when i noticed the volume dropped on this tone and a few others.
other tones dont seem to be affected at all.

i also tried the speakerphone call, and hanging up at full voulme, but that didnt resolve the issue.

could this bug be caused by a 3rd party app?
i havent installed anything recently, but i do have a few 3rd party apps on my bberry. ie pocketday.
Offline  
Old 07-28-2007, 02:52 PM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
SeikS's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Toronto, ON /Miami, FL
Model: 8100R
OS: 4.5.0.153
Carrier: Fido/T-Mobile
Posts: 53
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

pulled the battery to do a hard reset and it solved the issue.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.