BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-07-2006, 10:35 PM   #1 (permalink)
New Member
 
mDongle's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Model: 7250
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation USB Device Not Recognized

Please Login to Remove!

My BB7250 was working just fine on my WinXP Pro system until a week or so ago. Now when I plug into the USB cable to sync, I get a "USB DEVICE NOT RECOGNIZED" windows error message.

I am running OS 4.0 with BB Desktop Manager 4.1.13 connecting to a BES 4.1 Server (w. Exchange Connector)

I have uninstalled the software and reinstalled. I have soft reset and wiped the device, still nothing.

I am not sure if this is related as well, but when plugged into the USB cable or to the Travel Charger, the "lightning bolt" does not appear, though the device does charge (albeit verrrrry slowly) and I have also not been able to get a 100% charge on the device. It stops short at four bars.

I have heard rumors about a Microsoft Update that did something with a USB patch, but have not been able to find anything online referring to it.

Are there any registry edits/deletions that I can do? Any other ideas would be more than welcomed....
Offline  
Old 07-07-2006, 11:04 PM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
Stinsonddog's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Northern California
Model: 9700
PIN: Agaboobie
Carrier: AT&T
Posts: 5,518
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Is it a powered USB port? Back of a desktop not the front? I get that message sometimes but can still sync and charge so I ignore it.
__________________
Shortcuts Rule!! Download Link:[Stinsonddog's Blackberry Tips ] GET TORCHED
@ Stinsonddog
Offline  
Old 07-07-2006, 11:05 PM   #3 (permalink)
New Member
 
mDongle's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Model: 7250
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

One other thing, in the Desktop Manager, when I try to open the Application Loader, it only lists COM1 as on option, no USB option.

When I goto Connection Settings and select DETECT, it replies with "device not found"
Offline  
Old 07-07-2006, 11:06 PM   #4 (permalink)
New Member
 
mDongle's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Model: 7250
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Stinsonddog
Is it a powered USB port? Back of a desktop not the front? I get that message sometimes but can still sync and charge so I ignore it.
I have tried the onboard USB port and a PCI USB expansion card. Same results.
Offline  
Old 07-07-2006, 11:06 PM   #5 (permalink)
Retired BlackBerryForums.com Moderator
 
d_fisher's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Columbus, OH
Model: 9700
OS: SID 6.7
Carrier: AT&T
Posts: 4,455
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Try a different USB cable. Its also possible that the USB port on the BlackBerry is giving up the ghost.
__________________
Doug

Remember, please try searching first!

Need a screenshot? ... Like JavaLoader?
Try using BBscreen .....Use JL_Cmder!
or BBScreenShooter!

[SIGPIC][/SIGPIC]
Offline  
Old 07-08-2006, 07:52 AM   #6 (permalink)
No longer Registered.
 
greggebhardt's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Jacksonville, FLorida
Model: 9000!
PIN: NOT!
Carrier: AT&T
Posts: 3,762
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You might want to try deleting the currect desktop software and even using a registry cleaner to get rid of all traces. Reinstall the new desktop sf\oftware and start again.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.