BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-24-2006, 04:20 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2006
Location: Virginia
Model: 8703e
PIN: 30156F9E
Carrier: Sprint
Posts: 62
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Fried my Berry today :-(

Please Login to Remove!

I was attempting to load some new software to my 7520 - nothing huge, just a few small things.... The backlight software, and 2 others that I found on the forum. I am so traumatized, I don't remember what they were. Anyway, I don't know what happened but in the midst of loading the apps, the dreaded 507 came up on the screen. I popped the battery out and back - nothing. I got desperate and went and made coffee hoping it would repair itself in my absence - nothing. I called Nextel - HUGE nothing on their end. They had me remove the battery (even though I told them I already tried), then they had me download the 4.1 software and call them back. The second person I spoke to was TRULY a doofus. She did not even have me TRY to load the software they had just requested me to download and insisted that I bring it in for repair. I asked her to transfer me to someone smarter than her. Thankfully she obliged and a very fine gentleman finally got me up and running.

Unfortunately, my berry is now like NEW - no contacts, empty messenger list, etc... I already re-installed all of the missing apps and I think I have an old backup to retrieve most of my address book. Has this ever happened to anyone else? Any idea what went wrong so I don't repeat this error? After about an hour, I was SHAKING. Perhaps I loaded too many apps at the same time? I don't know?? Please advise.

As well, just thought I'd throw in there that my berry is now perfectly SILENT. All of those settings have been turned off and need to be re-adjusted. I should have stayed in bed....
__________________
Oh my aching thumbs

PIN # 30156F9E
Offline  
Old 07-24-2006, 04:24 PM   #2 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,770
Post Thanks: 32
Thanked 439 Times in 379 Posts
Default

You should have made a backup (Desktop Manager/Backup) before installing third party software.....

A 507 means, simply, no operating system found. No need to call clueless technical support. A quick search here would have told you what to do....
Offline  
Old 07-24-2006, 04:55 PM   #3 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Lex Luthor's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Model: 9800
Carrier: xxx9824;xxx9824;xxx9824;xxx9824;xxx9824;
Posts: 1,620
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorry to hear about the BlackBerry trouble. Look on the bright side at least it's operational again! I'll tell you the same thing I tell my co workers and friends who use BlackBerries... Do constant back ups it takes just a couple minutes and can save you a world of worrying and stress.
Offline  
Old 07-24-2006, 05:03 PM   #4 (permalink)
No longer Registered.
 
greggebhardt's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Jacksonville, FLorida
Model: 9000!
PIN: NOT!
Carrier: AT&T
Posts: 3,762
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It is a good idea to make a complete backup anytime you are installing new software and once a week depending on how much you have added to your BB. Recovering from these disasters are then easy and complete!
Offline  
Old 07-24-2006, 05:57 PM   #5 (permalink)
Liv
BlackBerry Extraordinaire
 
Liv's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: San Antonio, TX - Seattle, WA
Model: 8330
Carrier: Sprint
Posts: 1,095
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Phew! I am so glad you were able to get it working again.

Bummer on the addresses & such. The same thing happened to me. The only thing that saved me was my BES online outlook information went back to my blackberry
__________________

Device: Sprint 8330 Curve - Crimson
My heart belongs to Seattle18 (Who I met on the Forums, ironic.)
Offline  
Old 07-24-2006, 07:52 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2006
Location: Virginia
Model: 8703e
PIN: 30156F9E
Carrier: Sprint
Posts: 62
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well I restored my address book from an older backup and then my Yahoo Messenger would not work and pointed me to a link. When I went to access the link I noticed that my browser was gone. <SIGH> Then I re-sent my service books, fixed the Yahoo and all is right with the world. FINALLY!!

The good news is that the backup gave me all my old fonts, settings, etc...and I got some really cool long forgotten e-mail back...lol.

I do so solemnly swear to backup each and every week.
__________________
Oh my aching thumbs

PIN # 30156F9E
Offline  
Old 07-24-2006, 10:46 PM   #7 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Steve's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Cedar Falls, Iowa
Model: 9630
Carrier: Sprint
Posts: 490
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (Cingular-Blue 7290: BlackBerry7290/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/101)

Some installs via the desktop manager do a combined back-up/install. I almost always do a manual back-up before hand just in case something didn't save right during the combined back-up/install process.

Steve
__________________
9630 Tour - Sprint
Offline  
Old 07-24-2006, 11:04 PM   #8 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Lex Luthor's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Model: 9800
Carrier: xxx9824;xxx9824;xxx9824;xxx9824;xxx9824;
Posts: 1,620
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Alimah

I do so solemnly swear to backup each and every week.

One of the best things any BlackBerry owner can do. I'd be hooped if I never backed up my BlackBerry often. The back ups have really come in handy for me. I'm just glad your BlackBerry is up and running again. BlackBerry withdrawal symptoms are the worst
Offline  
Old 07-25-2006, 04:45 AM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2006
Location: Virginia
Model: 8703e
PIN: 30156F9E
Carrier: Sprint
Posts: 62
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Steve
Wirelessly posted (Cingular-Blue 7290: BlackBerry7290/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/101)

Some installs via the desktop manager do a combined back-up/install. I almost always do a manual back-up before hand just in case something didn't save right during the combined back-up/install process.

Steve
Well that's the weird part. It DID a backup before the install so I figured I was safe. It sure wouldn't let me use it though. If I am feeling VERY adventurous today, I am going to back up again, then try to go back and uses yesterday's that it made before the disaster. I'm a glutton for punishment. I know.
__________________
Oh my aching thumbs

PIN # 30156F9E
Offline  
Old 08-05-2006, 09:43 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2006
Model: 7520
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy How did you fix it???

Quote:
Originally Posted by Alimah
I was attempting to load some new software to my 7520 - nothing huge, just a few small things.... The backlight software, and 2 others that I found on the forum. I am so traumatized, I don't remember what they were. Anyway, I don't know what happened but in the midst of loading the apps, the dreaded 507 came up on the screen. I popped the battery out and back - nothing. I got desperate and went and made coffee hoping it would repair itself in my absence - nothing. I called Nextel - HUGE nothing on their end. They had me remove the battery (even though I told them I already tried), then they had me download the 4.1 software and call them back. The second person I spoke to was TRULY a doofus. She did not even have me TRY to load the software they had just requested me to download and insisted that I bring it in for repair. I asked her to transfer me to someone smarter than her. Thankfully she obliged and a very fine gentleman finally got me up and running.

Unfortunately, my berry is now like NEW - no contacts, empty messenger list, etc... I already re-installed all of the missing apps and I think I have an old backup to retrieve most of my address book. Has this ever happened to anyone else? Any idea what went wrong so I don't repeat this error? After about an hour, I was SHAKING. Perhaps I loaded too many apps at the same time? I don't know?? Please advise.

As well, just thought I'd throw in there that my berry is now perfectly SILENT. All of those settings have been turned off and need to be re-adjusted. I should have stayed in bed....
Hello, First post in this forum, but I have the same problem, Ive been trying everything possible, could you tell me please how do you fix it? I MISS MY BB

Last edited by Minimaster33 : 08-05-2006 at 09:47 PM.
Offline  
Old 08-05-2006, 09:52 PM   #11 (permalink)
BBF Veteran
 
coreyg510's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lost in Translation
Model: 8700c
Carrier: Cingular
Posts: 3,190
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

7280 Error Code 507

Hopefully this will help. Blackberryforums has an extensive search feature that can assist you with numerous issues that you may run in to. Good luck.


The Gecko
__________________
He's Back....and better than ever!
Offline  
Old 08-05-2006, 09:55 PM   #12 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Jul 2006
Location: Pembroke Pines, FL
Model: 9700
PIN: 21BFC0A1
Carrier: T-Mobile
Posts: 953
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (Cingular 7130c: BlackBerry7130/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/102)

Search on how to reload the os.
Offline  
Old 08-05-2006, 10:03 PM   #13 (permalink)
BBF Veteran
 
coreyg510's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lost in Translation
Model: 8700c
Carrier: Cingular
Posts: 3,190
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

A quick search on a 507 error brought this up:

7280 Error Code 507
__________________
He's Back....and better than ever!
Offline  
Old 08-05-2006, 11:49 PM   #14 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
kmccarthy's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: TX
Model: 8320
Carrier: T-Mobile
Posts: 495
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Glad you got it to work.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.