BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-26-2006, 02:50 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default handheld not recognized

Please Login to Remove!

I just installed windows xp on my pc and instaled sp2 and all updates. then i installed desktop manager v4.1 sp1. i have a bb 7730. when i log in to the desktop manager, it says 'disconnected' at the bottom, even though it's plugged in. the lightning bolt appears for the charge, so i know it's at least charging. i enabled desktop manager in the windows firewall. is there some typr of conflict between windows xp and the 7730? when i click on Options-COnnection Settings, USB is selected, I click ''detect" then get an error message:
Warning - Device not found.

any help?
Offline  
Old 07-26-2006, 03:02 PM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: US
Model: 7250
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Close Desktop Manager then pop the battery out then put it back. This is also reseting the blackberry instead of sticking a paperclip on the back of the device. While the hour glass spins, open Desktop Manager.

Hopefully this will work for you.
Offline  
Old 07-26-2006, 03:29 PM   #3 (permalink)
Retired BlackBerryForums.com Moderator
 
d_fisher's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Columbus, OH
Model: 9700
OS: SID 6.7
Carrier: AT&T
Posts: 4,455
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Was the BlackBerry connected to the PC during the install? If so, uninstall and reinstall the BDM again making sure the BlackBerry is disconnected.
__________________
Doug

Remember, please try searching first!

Need a screenshot? ... Like JavaLoader?
Try using BBscreen .....Use JL_Cmder!
or BBScreenShooter!

[SIGPIC][/SIGPIC]
Offline  
Old 07-26-2006, 03:30 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2006
Model: 7230
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

try disabling the firewall or allowing the software thru as an exception rule.

I had a similar problem and disabled the firewall, installed the software and re-enabled the firewall. my firewall then flagged up the bb service client attempting to connect to a local port 0.0.0.0. i think..i allowed it and all was ok.

try it and see esp with sp2 firewalls
Offline  
Old 12-01-2006, 05:11 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2006
Model: 7290
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Same Problem "Handheld Not Found" Warning

I am having the same problem with my PC not recognizing my 7290. I am using USB and have tried both the battery reset fix and the re-install of BDM w/out the BB connected. Neither attempt worked. I am running Windows XP x64 - could this be a problem? I'm at a loss and need a fix. Please help.

Thank You
Offline  
Old 12-01-2006, 05:48 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2006
Model: 7290
Carrier: t-mobile
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

there are a few things to look at...

first off, you need to start te BB Device Manager (not desktop manager)

when you plug it in, you need to know if windows is seeing it. you should hear a "duh dunk" sound

at least initially you should see a "found new hardware RIM device" and then at some point a "your new device is isntalled and ready to use"

if this doesnt happen, then check the Device Manager to see if you can find the BB there

if the BB is not there then, this is where your troubleshooting needs to start

If this stuff has happened then you should be in good shape

open options > connection settings, look in the drop down for USB : PIN, select it and hit detect

if that is not an option let us know (i got to go and dont have time to type more atm, but will be back)
Offline  
Old 12-01-2006, 10:42 PM   #7 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,686
Post Thanks: 4
Thanked 100 Times in 72 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by chamo
I just installed windows xp on my pc and instaled sp2 and all updates. then i installed desktop manager v4.1 sp1. i have a bb 7730. when i log in to the desktop manager, it says 'disconnected' at the bottom, even though it's plugged in. the lightning bolt appears for the charge, so i know it's at least charging. i enabled desktop manager in the windows firewall. is there some typr of conflict between windows xp and the 7730? when i click on Options-COnnection Settings, USB is selected, I click ''detect" then get an error message:
Warning - Device not found.

any help?
There is one more thing I've seen some computers do with the BB. Occasionally the computer will power off the USB device to save power. You can check this by going to your device manager (right click on My computer >Properties > Hardware >Device Manager and go all the way to the bottom of the list and expand the line that says Universal Serial Bus controllers. Right click on each instance of "USB Root Hub" and select properties then click the "power management" tab. Uncheck the box that says "Allow the computer to turn off this device to save power." Do that for each instance of USB Root Hub. This really messed me up on some Dell laptops for a while. Took me forever to figure it out! Don't know if it's your problem but worth checking.
Offline  
Old 12-02-2006, 05:39 PM   #8 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
tsac's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Others run out when we run in
Model: Z10
OS: 10.010219
PIN: No Pin just a Tack
Carrier: at&t
Posts: 8,337
Post Thanks: 43
Thanked 588 Times in 581 Posts
Default

Make sure the drivers are installed. I had the same issue with a 7290 and had to reinstall the drivers. As stated above, remove the DT mgr and reinstall without the BB plugged in. It May see only a serial connection until you set the communication option to USB in the DT software.
__________________
If someone helps, tell them by clicking the Thanks button


9810 BES
Z10 on BES
9700 BIS
Offline  
Old 12-04-2006, 11:35 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Model: 7100
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Has anyone found the x64 drivers? Thanks in advanced.
Offline  
Old 12-04-2006, 11:39 PM   #10 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Feb 2005
Location: Alberta
Model: 8300
Carrier: Rogers
Posts: 350
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

in device manager delete the usb root hub's. restart the pc. and plug your bb in. if you want to be thorough uninstall desktop manager after restarting and before plugging BB in.
Offline  
Old 12-04-2006, 11:46 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Model: 7100
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Nope the problem here is that windows is showing me unknown device (I have deleted the HUBS, removed the whole black berry software and reinstalled it), and as far as I have read and searched there are no x64 device drivers.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.