BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-18-2006, 04:53 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2005
Model: 8350i
Carrier: Nextel
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default T-mobile 8700g on BES

Please Login to Remove!

Hello....

We seem to be having some trouble getting a T-mobile 8700g activated on our BES. The handheld says activating and you never see any progress or does it ever finish, let alone start to do anything. On the BES the user is initializing and the two never seem to make any communication. We do see the temp activation email go into the user's outlook inbox and then dissapear.

I know we activated only one other T-mobile berry like this and there was some playing around with it before it would take, but this one is a no go. We normally setup Cingular and Nextel Berry's.

Any ideas in what could be the issue here? I also deleted and recreated the user on the BES, completely reset the Berry numerous times and no filters are active on the user's exchange account.

Thanks

CK
Offline  
Old 08-18-2006, 05:31 PM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Los Angeles
Model: 8700g
Carrier: T-Mobile
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well, I've got the same device on T-Mobile and have BES working. There were 2 things that had to happen:

1) We had to get the "corperate email" option from T-Mobile. Apperently this wasn't nessisary before and we just needed to get the unlimited internet plan to connect to my works server.. but apparently T-Mobile now blocks that traffic if you don't buy the extra $10 option

2) I had a filter on the server side of my outlook mail that put mail sent to only me in a subfolder.. not in my inbox. As a result the connection didn't happen till I turned that rule off becuase the BES wasn't seeing the mail in the inbox (sounds like that's not a problem for you though)

anyway, that's all I found
good luck
d
Offline  
Old 08-21-2006, 09:33 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2005
Model: 8350i
Carrier: Nextel
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for your suggestion....We did activate one other T-Mobile Berry and was aware they had to pay the extra for Corp Email support. We saw the activation icon on his Berry and figured it was setup for on his account based on this as they last one did not have it until they paid for it. I am verifying with T-Mobile this option is activated on there account, since I cannot find any filters or reason to why this unit will not activate on the BES.

Thanks

CK223
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.