BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-02-2006, 02:45 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8100
Posts: 43
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default I think something is wrong...

Please Login to Remove!

Ok Guys,

The 8100 Pearl is my first BB (Love it)

I have T-Mobile, with the unlimited BB data plan.

The email address I would like to use is my own, [email address]

It is a standard POP account on my shared hosting provider.

When I added the account at T-Mobile's site, it configured it as an IMAP, with no option to change it so I thought thats how it must work...

What's weird is that I can send a test message from various accounts, and sometimes it will be pushed through to the phone (with at least a 30min delay) and other times it won't....ever.

Like this morning, while still in bed, I sent a message from my BB using the [email address] account to [email address], and about 10 mins later the phone beeped and I saw my message, YAY! But.... later this morning I got up, went to my office, fired up outlook, and 2 messages came down from the server, my test message recieved at 9:42am and another email from a company I ordered from received at 7:28am.

This is just one example. I love my phone and would love it to work correctly! Right now I feel the need to constantly check outlook because I might be missing something.

Anyone know what's up?

Thanks in advance from a frustrated user.

Brant
Offline  
Old 10-02-2006, 01:52 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
flash24's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: San Antonio, TX
Model: 9930
OS: 7.1
PIN: 3319688F
Carrier: Verizon
Posts: 2,178
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

resend your service book.. hopefully this will fix it.
__________________
http://twitter.com/billydasco

Proud to Serve USAF
Offline  
Old 10-02-2006, 01:56 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8100
Posts: 43
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've clicked that button on T-Mob's site several times... didnt help much. Could it be RIM's servers are checking my email account too often and shutting it down temporarily? I dont know the frequency they do that, or that my provider even limits it... but it seems like a good guess...?
Offline  
Old 10-02-2006, 02:35 PM   #4 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Apr 2006
Model: 7290
Posts: 682
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok it's POP but it's added as IMAP?

remove it...choose to re-add your account but enter in ONLY your email address...

this will get you to another screen where you can enter in your server name etc and choose if it's POP or IMAP

you should then receive all your email consistently
Offline  
Old 10-02-2006, 02:42 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8100
Posts: 43
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Oh nice! Thanks for that tip!

Stupid T-Mobile ;)
Offline  
Old 10-02-2006, 05:23 PM   #6 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Apr 2006
Model: 7290
Posts: 682
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

nah it's not T-Mobiles fault

BIS by default looks for IMAP first...and since you obviously have some IMAP functionality/access it will add it as that

i always add accounts w/o entering a password just to make sure it goes through right the first time
Offline  
Old 10-02-2006, 05:51 PM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8100
Posts: 43
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well it seemed to work ok, but now hours later when I open outlook there is mail being downloaded, none of which made it to the phone :(

When I send email to the tmo.blackberry.net account is takes 2 seconds. I know that my POP mail should take longer, but I still only get one out of about 6 emails... Grrr
Offline  
Old 10-02-2006, 05:52 PM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8100
Posts: 43
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just checked the t-mobile settings on the site, and it's back to IMAP! I know I picked POP, I'll do it again though, just to make sure...
Offline  
Old 10-02-2006, 05:55 PM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8100
Posts: 43
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Logged in and out of my.t-mobile.com a few times, seems to be sticking to POP3 now.. lets see if this works finally!
Offline  
Old 10-02-2006, 06:26 PM   #10 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Oct 2005
Model: 8220
Carrier: WiFi hotspot
Posts: 1,009
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Any chance you did not configure your Outlook to leave messages on server?
Offline  
Old 10-02-2006, 06:56 PM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8100
Posts: 43
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I did not, do I need to? I thought as long as I get it on the BB first, it won't matter that it deletes from the server after I get the message in Outlook...
Offline  
Old 10-02-2006, 06:57 PM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8100
Posts: 43
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I dont leave Outlook open, so it isnt deleting the mail from the server until I manually launch it and check for mail...
Offline  
Old 10-02-2006, 07:37 PM   #13 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2005
Location: Rhode Island
Model: 8703e
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 190
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Can you setup your email server to forward a copy of new mail to your tom.blacberry.bet address? This may be an easy work around to avoid the problem your having.
Offline  
Old 10-02-2006, 08:15 PM   #14 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
naviwilliams's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Model: 9900
Carrier: AT&T
Posts: 343
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Dewars
Can you setup your email server to forward a copy of new mail to your tom.blacberry.bet address? This may be an easy work around to avoid the problem your having.
...here, here! That's what I do...
__________________
Offline  
Old 10-02-2006, 08:30 PM   #15 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8100
Posts: 43
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I wish I could, but it's either a mailbox or a forward, not both. Unless someone can prove me wrong.. it's Bluehost.com hosting
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.