BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-12-2006, 08:41 AM   #1 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Aug 2004
Model: 9650
Carrier: Sprint
Posts: 655
Post Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default Odd issue - can you fix it?

Please Login to Remove!

I have an 8703e and in my profile i have messages set to "notify_bikehorn". Problem is, when i receive an email, it places another small 1-2 second ringer in front of the one that is set. i have changed profiles (it doesnt do it on other ringers), pulled the battery and have reloaded the OS.

what is the deal?
Offline  
Old 11-15-2006, 02:43 PM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Aug 2004
Model: 9650
Carrier: Sprint
Posts: 655
Post Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

i cant believe no one knows this one.....it is now happening to 5-6 other folks using 8703's and 7130's.....anyone?
Offline  
Old 11-15-2006, 02:54 PM   #3 (permalink)
No longer Registered.
 
Galvatron's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Mesa Arizona
Model: 8800
PIN: 240582A8
Carrier: tmobile
Posts: 647
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

All pulling the batteries out will do is flash the memory.
Dis this come wiith the OS? I would re download the file and doul check the settings
Offline  
Old 11-15-2006, 02:56 PM   #4 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Aug 2004
Model: 9650
Carrier: Sprint
Posts: 655
Post Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Galvatron
All pulling the batteries out will do is flash the memory.
Dis this come wiith the OS? I would re download the file and doul check the settings

It didnt start out this way and i have already reloaded the OS.
Offline  
Old 11-15-2006, 05:15 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
bill875's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Schaumburg, IL
Model: 8703e
Carrier: Sprint
Posts: 35
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I too am still looking for a fix to this problem. The extra sound that is playing before Notifier_Nymph on my 8703e is the "BlackBerry 1" sound from the 7290.

This extra tone also plays when I have the Normal profile set to just Vibrate. So that is annoying.

I tried to work with RIM support but they had to get Sprint on the line to get some information. When they tried to conference the call, they disconnected themselves and I haven't taken the time to call RIM Back.

Hasn't anyone else seen this?
Offline  
Old 11-15-2006, 06:30 PM   #6 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
tsac's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Others run out when we run in
Model: Z10
OS: 10.010219
PIN: No Pin just a Tack
Carrier: at&t
Posts: 8,348
Post Thanks: 43
Thanked 588 Times in 581 Posts
Default

sounds like the ringtone is corrupted. Can you reload that one ringer. May help
Does it happen on others also or just the ringtone? If so I would get a new copy of the ringtone if possible.
__________________
If someone helps, tell them by clicking the Thanks button


9810 BES
Z10 on BES
9700 BIS
Offline  
Old 11-15-2006, 06:51 PM   #7 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: iPh6
Carrier: AT&T
Posts: 27,813
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

This also happened when the first 7100ts came out. It was resolved with a firmware upgrade.
Offline  
Old 11-15-2006, 07:29 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Model: 7100t
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

can you download songs onto the blackberry pearl
Offline  
Old 11-15-2006, 07:36 PM   #9 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: iPh6
Carrier: AT&T
Posts: 27,813
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by diableeto
can you download songs onto the blackberry pearl
Yes, you can. This is a new question and should be in a new thread.

You can load music to a BB either through the Media Manager that comes as part of Desktop Manager 4.2, or directly to a microSD card.
Offline  
Old 11-15-2006, 07:42 PM   #10 (permalink)
No longer Registered.
 
Galvatron's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Mesa Arizona
Model: 8800
PIN: 240582A8
Carrier: tmobile
Posts: 647
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hmm that never happen when I had my 7100t. But then again I always kep the OS updated heck I even kep root certs in check This seems to be a problem wit a lot of sprint models
Offline  
Old 11-15-2006, 07:54 PM   #11 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: iPh6
Carrier: AT&T
Posts: 27,813
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

Yes, well the root certs have a lot to do with ringtones...
Offline  
Old 11-15-2006, 08:47 PM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Model: 7130e
Carrier: USCellular
Posts: 17
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I noticed this on my 7130e as well. I found that the program Blackberry Alerts, that I was trying, was doing it. Not sure how, but when I removed the program from the system, the 2 tones stopped. Don't know if that's relevant or not.
Offline  
Old 11-15-2006, 10:18 PM   #13 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
bill875's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Schaumburg, IL
Model: 8703e
Carrier: Sprint
Posts: 35
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I haven't installed anything like BlackBerry Alerts or anything that would affect the ringers/notifiers.

I did get a replacement from Sprint. As soon as it was activated and the service books were sent I sent myself an email and sure enough, it too had the problem with the extra tones. Personally, I just want RIM to be aware of this problem and to correct it in a future OS release for the 8703e.

I imagine that quite a few RIM employees browse these forums. If anyone from RIM is reading this, can you please report this problem to the appropriate people?
Offline  
Old 11-27-2006, 01:41 PM   #14 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Aug 2004
Model: 9650
Carrier: Sprint
Posts: 655
Post Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Cant believe no one has a fix for this yet......
Offline  
Old 01-23-2007, 02:25 PM   #15 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Aug 2004
Model: 9650
Carrier: Sprint
Posts: 655
Post Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by yahtzee
Cant believe no one has a fix for this yet......
Still cant believe it....more and more of my associates are having this same issue and no one has any idea what has caused it.
Offline  
Old 01-25-2007, 10:03 PM   #16 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Aug 2004
Model: 9650
Carrier: Sprint
Posts: 655
Post Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by yahtzee
Still cant believe it....more and more of my associates are having this same issue and no one has any idea what has caused it.
No one>?
Offline  
Old 01-26-2007, 07:52 AM   #17 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
takeshi's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Houston
Model: 8310
Carrier: at&t
Posts: 7,741
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No idea -- our Blackberries are 8700c's and 8700g's and none of them behave this way.
Offline  
Old 02-08-2007, 12:13 PM   #18 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Model: 7130e
Carrier: Sprint
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I too am experiencing this problem. I noticed the two sounds after I installed the zen theme. I have since reverted my 7130e to its stock Sprint setting. I still get two sounds.

Last edited by dustinhurley : 02-10-2007 at 09:36 PM.
Offline  
Old 04-14-2007, 11:57 AM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Model: 7130e
Carrier: Sprint
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

any updates on this problem? My phone is still playing two sounds. It also vibrates twice when on vibrate setting.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.