BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-13-2006, 09:36 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2006
Location: California
Model: 8700c
Carrier: Cingular
Posts: 27
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default GMS to Edge

Please Login to Remove!

Hi to all, I got an email from one of my clients. We are on the Bes and here is what she was asking for. I hope I can get some help. Did try a search, but no luck.

"For some reason when I hooked up my blackberry to sync with my computer yesterday, after unplugging it, under my signal strength, it changed to GSM instead of EDGE. So now I am not receiving, nor can I send any emails. How do I get this back to Edge"?
Offline  
Old 11-13-2006, 09:38 AM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Apr 2005
Location: Cleveland, Ohio
Model: 9530
Carrier: Verizon
Posts: 320
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Could be network issue

This could be a network issue. She can pull the battery and reboot the unit and if it still stays GSM then she should check with her service provider to see if they are having any problems on the GPRS/Data side.
Offline  
Old 11-13-2006, 09:46 AM   #3 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
jungleland's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Philadelphia, PA
Model: BOLD
OS: 5.0.0.348
Carrier: At&t
Posts: 1,376
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just pop out the battery for about 10 seconds...Put it back in...Let it load up. If that does not work, try re registering the HRT and re sending the service books...
Offline  
Old 11-13-2006, 12:01 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2006
Location: California
Model: 8700c
Carrier: Cingular
Posts: 27
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Thanks Jungleland

That seemed to work. I reloaded user, resent her service books and then had her remove her battery and replace it after 30 seconds and it worked. Thanks guys, what a professional forum. I am now hooked, line and sinker.....
Offline  
Old 11-14-2006, 02:27 PM   #5 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
jungleland's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Philadelphia, PA
Model: BOLD
OS: 5.0.0.348
Carrier: At&t
Posts: 1,376
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by amargarit
That seemed to work. I reloaded user, resent her service books and then had her remove her battery and replace it after 30 seconds and it worked. Thanks guys, what a professional forum. I am now hooked, line and sinker.....


Glad I could help...
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.