BlackBerry Forums Support Community

BlackBerry Forums Support Community (http://www.blackberryforums.com/)
-   General BlackBerry Discussion (http://www.blackberryforums.com/general-blackberry-discussion/)
-   -   Another email validation problem. Please help. (http://www.blackberryforums.com/general-blackberry-discussion/63229-another-email-validation-problem-please-help.html)

jimvii 01-29-2007 02:04 PM

Another email validation problem. Please help.
 
Hello!
I have a user who is set up with BIS (IMAP) to his work email account. Everything is working, but sometimes he does not get his email. When I check BIS, the account needs to be validated, then it works fine. This has happened twice now. I have read other threads about this, but I have not seen a "fix" for it (permament validation). Is there a cure for this problem, or is it just how BIS is?

Thank you!

whsbuss 01-29-2007 03:00 PM

Quote:

Originally Posted by jimvii
Hello!
I have a user who is set up with BIS (IMAP) to his work email account. Everything is working, but sometimes he does not get his email. When I check BIS, the account needs to be validated, then it works fine. This has happened twice now. I have read other threads about this, but I have not seen a "fix" for it (permament validation). Is there a cure for this problem, or is it just how BIS is?

Thank you!

My guess it the IMAP server is where the problems may lie. I've been using IMAP for 6 months without any problems.

jimvii 01-29-2007 05:05 PM

Do you think that POP would be better?
I have other users who do not have this problem and they are on IMAP. When I set them up, I use the auto config settings from BIS.
I saw in another thread that the email account will go into the "please validate" mode if the BIS cannot make a connection for 10 times in a row. is this true?

Thanks!

whsbuss 01-30-2007 07:52 AM

Quote:

Originally Posted by jimvii
Do you think that POP would be better?
I have other users who do not have this problem and they are on IMAP. When I set them up, I use the auto config settings from BIS.
I saw in another thread that the email account will go into the "please validate" mode if the BIS cannot make a connection for 10 times in a row. is this true?

Thanks!

Yes. The BIS must be able to connect via port 143 for IMAP. The differences of POP vs IMAP is IMAP will keep copies of deleted and sent emails on the server.


All times are GMT -5. The time now is 12:33 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.12
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.