BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-14-2007, 09:36 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Kat1962's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Dayton, Ohio
Model: 8700g
Carrier: Cincinnati Bell
Posts: 35
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question BBToday problem

Please Login to Remove!

I did an OTA download for BBToday application and am having a problem with the weather and stock update. I keep getting "could not open tunnel-failed" on both. However, when I "select" the weather window, it goes right to the Weather Channel website. It just wont show the current conditions in the application. Any ideas on how to solve this? Thank you in advance.
Offline  
Old 03-14-2007, 10:27 AM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
moosehead's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Charlotte, NC
Model: 8700c
PIN: tucked behind a bunker
Carrier: AT&T
Posts: 965
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Kat1962
I did an OTA download for BBToday application and am having a problem with the weather and stock update. I keep getting "could not open tunnel-failed" on both. However, when I "select" the weather window, it goes right to the Weather Channel website. It just wont show the current conditions in the application. Any ideas on how to solve this? Thank you in advance.

Yeah this is a common error with some 3rd part apps. Have you actually done a search on this error? I'd suggest doing that first.

When i've seen this error it's usually do to you not having your providers APN settings set. What provider are you with? The APN settings are different for each provider.

To locate your APN settings Options-->Advanced Options-->TCP
Offline  
Old 03-15-2007, 01:02 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Kat1962's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Dayton, Ohio
Model: 8700g
Carrier: Cincinnati Bell
Posts: 35
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have tried to search this particular problem but am only finding that the app is buggy, i.e. email notification text stepped on.
Offline  
Old 03-15-2007, 01:11 PM   #4 (permalink)
CrackBerry Addict
 
moosehead's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Charlotte, NC
Model: 8700c
PIN: tucked behind a bunker
Carrier: AT&T
Posts: 965
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Kat1962
I have tried to search this particular problem but am only finding that the app is buggy, i.e. email notification text stepped on.
Ok...have you applied your provider's apn settings and still no luck?
Offline  
Old 03-15-2007, 02:56 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Kat1962's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Dayton, Ohio
Model: 8700g
Carrier: Cincinnati Bell
Posts: 35
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm sorry if I sound so dumb about this, but no I have not checked provider APN settings and not sure what they should be or how to change it. My provider is Cincinatti Bell. If I am able to google search APN settings, where do I apply them?

Thank You
Offline  
Old 03-15-2007, 02:59 PM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Kat1962's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Dayton, Ohio
Model: 8700g
Carrier: Cincinnati Bell
Posts: 35
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

OK, I google searched and found APN settings, and went under Settings/Options/TCP and entered them there. I hope this works.
Offline  
Old 03-15-2007, 03:00 PM   #7 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Kat1962
I'm sorry if I sound so dumb about this, but no I have not checked provider APN settings and not sure what they should be or how to change it. My provider is Cincinatti Bell. If I am able to google search APN settings, where do I apply them?

Thank You
You don't sound dumb, but follow the instructions Moose gave you in post #2, how to find your APN settings. Here is a list of many carrier settings, your's could be here:
BlackBerry Internet - MSN/chat/web/telnet/TCPIP - No BES!

BBToday works great, but can be a pain to configure.
Offline  
Old 03-15-2007, 03:02 PM   #8 (permalink)
CrackBerry Addict
 
moosehead's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Charlotte, NC
Model: 8700c
PIN: tucked behind a bunker
Carrier: AT&T
Posts: 965
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Try looking through this...i'm not familiar with your provider but do see it listed here.

BlackBerry Internet - MSN/chat/web/telnet/TCPIP - No BES!
Offline  
Old 03-15-2007, 03:04 PM   #9 (permalink)
CrackBerry Addict
 
moosehead's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Charlotte, NC
Model: 8700c
PIN: tucked behind a bunker
Carrier: AT&T
Posts: 965
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

JSanders beat me to the punch ....he's provided the same link so you can ignore mine.
Offline  
Old 03-15-2007, 03:06 PM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Kat1962's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Dayton, Ohio
Model: 8700g
Carrier: Cincinnati Bell
Posts: 35
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Now I'm getting a "Bad DNS Address"
Offline  
Old 03-15-2007, 03:10 PM   #11 (permalink)
CrackBerry Addict
 
moosehead's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Charlotte, NC
Model: 8700c
PIN: tucked behind a bunker
Carrier: AT&T
Posts: 965
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Kat1962
Now I'm getting a "Bad DNS Address"

Ok so I'm assuming now you've entered your APN settings? if so can you do a hard reset(popping battery out, wait 30 secs and pop back in)...don't forget to turn wireless back ON.
Offline  
Old 03-15-2007, 03:43 PM   #12 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
blakeatl's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta area
Model: 8100
OS: 4.5.0.102
Carrier: T-mobile
Posts: 1,686
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Refresh the weather. If it keeps giving you an error.....disable the weather for a little while.
__________________
Build Your Business Even If You Are On A Budget.
Magnetic Sponsoring
Offline  
Old 03-15-2007, 04:52 PM   #13 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Kat1962's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Dayton, Ohio
Model: 8700g
Carrier: Cincinnati Bell
Posts: 35
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you blake and moose. I will try your suggestions on hard reset and weather refresh. We shall see what happens. Thanks for all your help and I'll let you know what happens.
Offline  
Old 03-15-2007, 06:11 PM   #14 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Kat, this will work. It took me a bit to get mine working, and it works like a charm now, no prob. When I upgraded my wifes 7100 to 8100, same process, getting it configured right, but it finally worked. Bear with it.
Offline  
Old 03-19-2007, 01:46 PM   #15 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Kat1962's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Dayton, Ohio
Model: 8700g
Carrier: Cincinnati Bell
Posts: 35
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile A BIG Thank You

To everyone who posted help above. Turns out that my 7100g had more problems than I thought., ie suretype woudlnt work and a host of other odds and ends. Long story short, my provider swapped me a like new refurb and will try these apps again.

Thanks again guys!

Kat
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.