BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-19-2007, 03:32 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Location: Seattle, WA
Model: 8800
Carrier: Cingular
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Weird dst problem

Please Login to Remove!

I'm on a BES at my work, and I'm the only one on it. I have a network guy who takes care of it. Here's my issue... If I set a calendar appointment on my comptuer, the appointment syncs correctly OTA to my blackberry (8800). However, if I make an appointment on my Blackberry, the appointment is 1 hour ahead of time on the PC. All patches have been applied. Does this problem sound familiar to any of you, and what could be the possible fix?

Thanks so much!!!

Last edited by Photios : 03-19-2007 at 04:44 PM.
Offline  
Old 03-19-2007, 03:35 PM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Andi's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chicago
Model: 9700
OS: 6.0.0.448
Carrier: T-Mobile
Posts: 549
Post Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Check the time zone on your blackberry and verify the DST patch install is complete (on the BB go into Options and at the top you should see 2007 DST patch - click to open - should say patch applied)
Offline  
Old 03-19-2007, 03:49 PM   #3 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Sep 2005
Location: Boston, MA
Model: 9800
OS: 6.0.0.246
Carrier: AT&T
Posts: 852
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I assume you are running exchange??
__________________
-Chris
Domino 7.0.3/BES 4.1.6 on w2k3 sp2
Offline  
Old 03-19-2007, 04:02 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2007
Model: 8100
Carrier: Cingular
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post same problem here

When myself or other users create appointments on their BB calendar they show up in Outlook on the pc an hour later than they should be.

Any ideas?
Offline  
Old 03-19-2007, 04:25 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Location: Seattle, WA
Model: 8800
Carrier: Cingular
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, we are running exchange server, 2000, actually. We just have not updated to 2003 or 2007 for that matter. All patches have been applied on the BES and the exchange server. Also, all patches have been applied on my pc and the Blackberry, though I think the 8800 does not need the patch. I did install the patch on the blackberry though. The blackberry is on network time, and my time zone is set properly to pacific time.
Offline  
Old 03-19-2007, 04:37 PM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
kburd CH's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Straight outta Compton
Model: 8200
Carrier: Cingular
Posts: 37
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default same issue

Funny I just noticed the same thing..... If user sets appt in Outlook the appt synchs to BB calendar. everything is fine....BUT if a BB user sets the appt on BB, it synchs to Outlook an hour ahead.

The one weird thing is that we have the BES on w2k server and therefore had to do the "manual" time change -which included the reg hacks and all. When I looked at the BES server today to troubleshoot the complaint - the time had changed back an hour...
I have the correct patches on the Exch server - w2k3sp1/exch2k3sp2. I have the correct ESM patch on the BES 4.1.2.15 server. It is a w2k box so I had to do the microsoft recommended time change procedure. I have the DST update on all 8700c handhelds. I also had run the Exch calendaring tool which worked like a charm and all workstations have the dst patch... moreover it was all done in precise order...

any thoughts guys?

Last edited by kburd CH : 03-19-2007 at 04:44 PM.
Offline  
Old 03-19-2007, 05:22 PM   #7 (permalink)
CrackBerry Addict
 
ladydi's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Washington
Model: 8800
Carrier: T-mobile
Posts: 848
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yes. the cdo.dll is NOT correct on the BB server. Copy the one from the mail server to c:windows\system32 on the BB server and register it. Remember to turn off BB services first. once done, reboot. problem solved.
__________________
~Di~
Windows 2003
Exchange 2003
BES 4.1
Offline  
Old 03-19-2007, 05:53 PM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
kburd CH's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Straight outta Compton
Model: 8200
Carrier: Cingular
Posts: 37
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default thanks for the reply

Lady Di.
I was under the impression that in v3.6 on the BES you had to reg the cdo in system32, but according to 4.x installation instructions the cdo.dll needed to be registered in exchsrvr\bin and a copy place in system32. Are you certain you have the correct info?
I have the correct cdo in both exchsrvr\bin on the BES and Exchange server.
Offline  
Old 03-19-2007, 06:05 PM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
kburd CH's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Straight outta Compton
Model: 8200
Carrier: Cingular
Posts: 37
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well lady Di gets credit here guys... Somehow, and believe me I went thru the cdo.dll issue big time last year so I know I had this correct and documented, the cdo.dll on the BES in system32 was overwritten by an older version. The exchsrvr\bin vers is correct on both servers. So I copied the "newer" cdo.dll backover the old one in system32, but did not register it. Restarted the service, no reboot required ...and it works. Im goiing to over write the new one with the old one again and see if I can recreate the problem.

Thanks to Lady Di for pointing me in the right direction!!
Offline  
Old 03-20-2007, 09:56 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Model: 7100
Carrier: Nextel
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

We're having the same issue as described in this thread.

BES 4.06 running on Windows 2003
Exchange 2000 running on Windows 2000

There are no problems with Outlook/Exchange for desktops, only our handhelds. When a calendar item is created on a BB, it is one hour AHEAD on the user's Outlook calendar. If an item is created in Outlook, it shows up as the correct time on the BB.

I have checked CDO.DLL on both the Exchange and Blackberry servers and they are the same version.

Another interesting issue that is company-wide is that the handhelds are not showing the same number of read/unread messages as a user's Outlook inbox. Could these be related?
Offline  
Old 03-22-2007, 01:52 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2005
Model: 7130e
Carrier: cingular
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

same issue, same version of cdo.dll is registered on both servers...
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.