BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-21-2007, 01:37 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Model: pearl
PIN: N/A
Carrier: cingular
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default problems connecting to my computer

Please Login to Remove!

I have a pearl and even though i have it plugged in through my usb my computer still cant find it. Has anyone else had this problem or do you have any idea what to do?
Offline  
Old 04-21-2007, 09:03 AM   #2 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,016
Post Thanks: 54
Thanked 778 Times in 740 Posts
Default

Are you using Desktop Manager? What version?

What operating system on your PC.
Offline  
Old 04-21-2007, 09:17 AM   #3 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
snowskier79's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Houston, TX
Model: Curve
PIN: No thanks, yo tienen una pluma.
Carrier: AT&T
Posts: 1,759
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Shouldn't have any problems if you are running Desktop Manager.

Btw, welcome to the forums!
Offline  
Old 04-21-2007, 12:56 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Model: pearl
PIN: N/A
Carrier: cingular
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default reply

Quote:
Originally Posted by Dubdub View Post
Are you using Desktop Manager? What version?

What operating system on your PC.
yes 4.2.0.14 and windows xp
Offline  
Old 04-21-2007, 01:22 PM   #5 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
snowskier79's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Houston, TX
Model: Curve
PIN: No thanks, yo tienen una pluma.
Carrier: AT&T
Posts: 1,759
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Double check your Connection Settings are set to USB. Options . . . . Connection Settings . . .

Let us know!
Offline  
Old 04-21-2007, 05:45 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Model: 8800
Carrier: Cingular
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

When opening the Desktop Manager, do you see "disabled" or "disconnected" at the bottom? If so, click on "Options" and then "Connection Settings" and choose "USB" from the drop-down menu beside connection and hit "Detect".

If this can't find it, try the following.

Plug the USB cable into a rear USB port instead of on of the front of the PC. If this is a laptop, right click on "My Computer" and then choose "Properties". Choose the "Hardware" tab and then click on "Device Manager". On this opens, to go the bottom where is says "Universal Serial Bus Controller" and expand it. Right click on everyone of the entries named "USB Root Hub", go to the last tab called "Power Management" and take the checkmark out for "Allow the computer to turn off this device to save power." Make sure you do it for ALL the "USB Root Hub" entries and then restart the computer, try again.

Take care,

Andrew M.
Offline  
Old 04-25-2007, 03:59 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2007
Model: 8800
Carrier: T-Mobile
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm having the same problem as the OP. On desktop manager it shows that my comp is connected to the email server ("Online") but that my BB is not connected to my comp ("disconnected").

I just got my new 8800 yesterday and once I installed the new version of desktop manager, it synched right up.

Now today I show that it is connected (the charging icon is on), but it has barely been charging all day (It has been plugged in for 90% of the day and it has only gone from 65% to 75%). And it has never synched today.

In the device manager it is showing up but it has a yellow error exclamation mark. When I plug it in, it makes a the "new device connected sound" but immediately makes the "device disconnected sound".

It is plugged into the same USB port that I had my 7230 plugged into for years. I tried switching ports but with no luck.

Help!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.