BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-30-2005, 10:08 PM   #1 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Knocka's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: NJ
Model: 9000
Carrier: AT&T Wireless
Posts: 315
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Restore Voicemail Speed Dial Button

Please Login to Remove!

I moved the Voicemail from speed dial button 1 to number 9 on a 7100g on a BES. I made Speed Dial 1 my home. For reasons not important to the issue, I had to use Desktop Manager to Remove All Applications and then reinstall the system. When I did this, my BB automatically began the Enterprise Activation process (I use a BES through Mailstreet). I did not even have to supply a username and PW. It just happened. I am unsure why.

When the activation completed, the BB was basically restored, although a few changes I had made about a week ago were not restored (I assume because it had not backed up since then). My guess is that the BES keeps a periodic backup of my BB settings. Can anyone confirm this and tell me how often it occurs?

Anyway, my voicemail speed dial button never came back. Speed Dial Button 1 remained my home number, as I had set it, but speed dial 9 was empty. I could not figure out how to place voicemail into button 9. I figured a work around, which was to add an entry to my address book called Voicemail and set that for Speed Dial 9, but that is not the same as the default Voicemail entry which the BB "knows," presumably from the SIM.

Does anyone know how to restore the default Speed Dial 1 setting to Voicemail so I can then move it again.
Thanks.

Knocka
Offline  
Old 04-30-2005, 10:24 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
EGottlieb's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Model: 8800
Carrier: Vodafone UK
Posts: 118
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Set a [Use Once] number as your speed dial 9 that is your own phone number. Then when you dial that speed dial, it will call your voice mail and say "Voicemail" as the name.
Offline  
Old 01-09-2006, 12:29 AM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
eykhong's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Vancouver, Canada
Model: 9700
PIN: 21C27C4C
Carrier: Rogers
Posts: 223
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Same problem here

I had the same thing happen to me on my 8700. I'm not sure when it occurred, but all of a sudden it didn't recognize #1 as my voice mail speed dial. This originally automatically happened when I entered my voice mail number. Could it have anything to do with upgrading my handheld code?
Offline  
Old 03-17-2006, 05:58 PM   #4 (permalink)
W-N
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2005
Model: 9000
Carrier: at&t
Posts: 28
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by eykhong
I had the same thing happen to me on my 8700. I'm not sure when it occurred, but all of a sudden it didn't recognize #1 as my voice mail speed dial. This originally automatically happened when I entered my voice mail number. Could it have anything to do with upgrading my handheld code?
I have the problem with my 7520 after upgrading to 4.1. I have not found a way to fix this. I keep getting "Invalid Phone Number" displayed when I press and hold "1"". Does anyone have an idea how to fix this?

Last edited by W-N : 03-17-2006 at 06:46 PM.
Offline  
Old 03-21-2006, 12:55 PM   #5 (permalink)
W-N
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2005
Model: 9000
Carrier: at&t
Posts: 28
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Bump. Any ideas how to fix this?
Offline  
Old 03-21-2006, 01:40 PM   #6 (permalink)
BBF Moderator
 
Stinsonddog's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Northern California
Model: 9700
PIN: Agaboobie
Carrier: AT&T
Posts: 5,518
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Try deleting any speed dial related to that key, and then do a hard reboot, battery out and see if it comes back. As I recall on my 7100 it did not, but it did on my 8700.
__________________
Shortcuts Rule!! Download Link:[Stinsonddog's Blackberry Tips ] GET TORCHED
@ Stinsonddog
Offline  
Old 03-22-2006, 01:54 PM   #7 (permalink)
W-N
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2005
Model: 9000
Carrier: at&t
Posts: 28
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Talking

Quote:
Originally Posted by Stinsonddog
Try deleting any speed dial related to that key, and then do a hard reboot, battery out and see if it comes back. As I recall on my 7100 it did not, but it did on my 8700.
I opened my speeddial list. Nothing was listed under W (1), so I just removed the battery and held the power button for 30 seconds, performing a reset. That didn't fix it. Then, I went back to the speed dial list, which still showed nothing there, clicked on it, and selected delete. I then did the same battery out reset.

THE VOICEMAIL SPEED DIAL WORKS NOW!

Thanks for the advice.
Offline  
Old 03-23-2006, 12:31 AM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2005
Location: Coeur d'Alene, Idaho, USA
Model: 7130e
Carrier: Verizon
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Having the same problem on my 7130E. Rebooting doesn't seem to help.
Offline  
Old 03-27-2006, 11:26 AM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Webhead68's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Central Florida
Model: 9650
Carrier: Verizon
Posts: 90
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

OK, I added the number back in for voicemail as part of the speed dial list but one problem. I have the Options menu under phone, Voicemail option set to automatically dial my password. When I added the voice mail back to the speed dial it does not auto dial the password.

Any suggestions would be apreciated...
__________________
Verizon Bold 9650

Retired
Nextel 7520
Nextel 7100
BlackBerry 8330 Sprint
Sprint HTC EVO (I know it's not a BB but I dumped it for one)
Offline  
Old 04-06-2006, 03:38 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Kelowna, BC Canada
Model: 8800
Carrier: Rogers
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I fixed my problem on a 8700 by adding in a speed dial for that button "w" then I deleted it, did hard reset. All is fien now
Offline  
Old 11-01-2006, 08:55 AM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2005
Location: Long Island, NY
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 37
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Thanks guys...

Quote:
Originally Posted by jdporter
I fixed my problem on a 8700 by adding in a speed dial for that button "w" then I deleted it, did hard reset. All is fien now
Just fixed this on my 8700g by deleting the speeddial entry for "w", even though it was blank. Then doing a hard reset... Now the voicemail entry is restored and my other speeddial entries were unharmed.
RA
Offline  
Old 01-14-2007, 03:21 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2007
Model: 8100
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Works on the 8100

I had the same problem on my T-Mobile 8100. Tried the 8700 solution and it worked like a charm on the 8100. Love this forum.

usna92
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.