BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-17-2007, 10:00 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Model: 7290
PIN: N/A
Carrier: Cellular One
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile Blocked Sender - Exchange 2000

Please Login to Remove!

Hi All-

Did a search and found nothing pertinent to this question...

I have a 7290, Cellular One is the carrier. I work for a school district (the only one on campus using a blackberry btw) and the email medium is Exchange 2000. I currently use BIS.

I am able to receive all email regardless of domain. When I go to send emails to other school district employees (ergo the same domain name) it gets kicked back and the following mail delivery failure error...

Quote:
The following message to <someone@school-domain> was undeliverable.
The reason for the problem:
5.1.0 - Unknown address error 550-'<me@school-domain>: Sender address rejected: Blocked'
I had my IT department white list blackberry.com, .net and all of the 5 smtp servers that Blackberry has for North America. I still get the same delivery errors.

My questions is 2 fold...

1) Has anyone ever experienced this problem (and if so - any resolution)?

and

2) Is BIS the right process for what I need? Should the school be using BES? I know BES express is free (which will appeal to the administration) and has 1 license with it - would this work?

At my previous job - I used a blackberry for my email (smtp and pop3) and it worked great. I (and my IT dept) cant seem to get passed this problem with the BIS and they have no experience with BES.

Any help is appreciated!
Offline  
Old 06-04-2007, 08:58 AM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Model: 7290
PIN: N/A
Carrier: Cellular One
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just wanted to reply to this thread because I eventually figured out what the problem was.

The BIS was configured as a POP3 account. How this happened I have no idea. When I originally logged on to BIS the first time the account was already configured. I had RIM tech support reset the settings to accommodate for the Outlook Web Access available to me.

After that - worked like a charm.

I hope this helps someone as this was very frustrating for both me and my entire IT department.
Offline  




Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.