BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-03-2007, 05:51 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Model: 8700c
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Sending mail to any email address within my own domain doesn't work? Cingular / AT&T

Please Login to Remove!

We have two users, each with a brand-new Blackberry 8700c.

Each Blackberry has its own account with Cingular (now its AT&T).

No third-party software has been loaded on either Blackberry, at all, ever.

Both Blackberrys are configured for IMAP mail. (With the extremely limited IMAP support available on the Blackberry.)

Email works (send and receive) on both Blackberrys except for one problem that is exhibited on both devices and accounts.

When an email is composed on the Blackberry and sent to any address within the same Internet domain as the user's email account, it is never delivered to the intended recipient.

Email composed and sent to any address that is not within the same Internet domain is delivered.

In other words, if I compose an email to my coworker and send, it will never be delivered to my coworker while if I send the same email to someone at a different company or domain, the message is delivered as expected.

For example:
--------------
From [email address], To [email address] will result in the message being sent successfully but never actually delivered.

From [email address], To [email address] works fine.
--------------


This is reproducible 100% of the time on both Blackberrys.

Upon sending the message on the Blackberry, a check mark appears next to the message indicating that it has been sent.

No error appears on the Blackberry at all.

The email is visible within the IMAP Sent folder (which can't be viewed on the Blackberry at all and must therefore be viewed via webmail or on an email client program on a computer.)

No error message is delivered to either the sender's email account or the recipient's email account.

A single message addressed to two accounts, one within the same domain as the sender and one in a different domain will be delivered to the account in the different domain only - it will never be delivered to the account in the same domain at all.

For example:
--------------
From [email address], To [email address], [email address], [email address] will result in the message being sent successfully and received by [email address] but never actually delivered to [email address] or [email address]
--------------


All outgoing email from the Blackberry is being sent via Blackberry's own SMTP servers. For instance, the header of one message (successfully sent to an account in a different domain) shows the sending server as bxe114.bisx.prod.on.blackberry

Both users can send email to themselves or any other address within the same domain when using webmail or email client software on a computer - the delivery problem only occurs when mail is sent from the Blackberry to any email address within the same domain as the email account used to send the message.

This is NOT a SPAM filtering issue. The messages are NEVER DELIVERED at all.

Anyone have any ideas, at all, about what I can try or whom I could call within AT&T or Blackberry/RIM who might have even the faintest clue of how their own email system works and thus potentially be able to diagnose and resolve this issue?
Offline  
Old 06-03-2007, 07:43 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
takeshi's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Houston
Model: 8310
Carrier: at&t
Posts: 7,741
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You can call at&t's BB support. Issues have to be escalated to RIM through your carrier.
Offline  
Old 06-04-2007, 07:00 AM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Walt's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Florida
Model: 8130
Carrier: Sprint
Posts: 320
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This may sound silly but do you have any filters set up on the BB's? I have a filter that keeps me from getting copies of Gmail emails sent to myself and this keeps me from sending emails to my Blackberry using the Gmail address. If I send using another email account the emails go through without a problem.
__________________
Walt
Florida, USA
Sprint 8130 Pearl 2
Offline  
Old 06-04-2007, 10:20 AM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2007
Model: 8700
PIN: N/A
Carrier: Fido
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am having the same problem, using BIS on Fido. I spoke to the IT dept at our office and they are stumped !!! If I log into the BIS page and change my "reply to" anything else that is not in the same domain, everything works great. Hopefully someone can shed some light on this.

Thanks
Offline  
Old 06-04-2007, 12:29 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Model: 8700c
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Walt View Post
This may sound silly but do you have any filters set up on the BB's? I have a filter that keeps me from getting copies of Gmail emails sent to myself and this keeps me from sending emails to my Blackberry using the Gmail address. If I send using another email account the emails go through without a problem.
Hi Walt, thanks for the suggestion! No filters at all for either Blackberry's mail account setup... it certainly does seem as though it is filtering the outgoing mail somehow though.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.