BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-18-2007, 02:26 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Model: 8103e
PIN: N/A
Carrier: sprint
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Error 1904

Please Login to Remove!

Has anyone gotten the following error message when trying to load the desktop software? I've tried version 4.1.1 (came with phone) and version 4.2.2 from the website.

"Error 1904.Module C:\Program Files...\GWEMAILCONNApi.dll failed to register. HRESULT - 2147024770. Contact your support personnel."

I don't have any support personnel, so any help would be much appreciated.
Offline  
Old 06-18-2007, 02:31 PM   #2 (permalink)
iPhone Convert
 
juwaack68's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Tulip City - MI
Model: iP5
OS: 6.0.2
PIN: to beans
Carrier: I'm not
Posts: 13,875
Post Thanks: 3
Thanked 72 Times in 55 Posts
Default

Welcome to the forums.

For what it's worth, I found this on the Blackberry website (KB02377):

Problem
You receive the following error when installing the BlackBerry Attachment Service:

Error 1904. Module c:\winnt\system32\msxml3.dll failed to register. HRESULT 2147024770. Contact your support personnel.


Cause
The Extensible Markup Language (XML) parser component is included with the Attachment Service setup program. However, XML does not install correctly on some computers if Microsoft Internet Explorer is not installed or is a version earlier than 5.5.


Resolution
To resolve the issue, do the following:

Click Ignore on the error to continue with the Attachment Service installation.
Download and install Microsoft Internet Explorer version 6.0 from the Microsoft web site.

Good luck.
__________________
No longer a BES Admin, but it was fun while it lasted!
Offline  
Old 06-19-2007, 07:38 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Model: 8103e
PIN: N/A
Carrier: sprint
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the info. Unfortunately, I'm running IE7 so that can't be the issue. I guess I'll keep searching. Can you call Blackberry support, do you know?
Offline  
Old 07-06-2007, 10:14 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Model: 7100i
PIN: N/A
Carrier: Sprint Nextel
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Error 1904

As anyone come up with a resolution for this one? I've tried just about everthing I've read about the 1904 error to no avail. The DLL's involved seem to affect the Intellisync functionality only.
Offline  
Old 08-13-2007, 09:15 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: At&t
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Error 1904

Has anyone figured this out. I have tried everything.
Offline  
Old 08-23-2007, 11:36 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2007
Model: 8700c
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry I guess RIM does not read the links

I too have the same problem - IE7
Offline  
Old 08-29-2007, 04:01 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: at&t
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default same problem...

Trying to install desktop manager 4.2.2 for the curve and I have IE 6..anyone with an answer??
Offline  
Old 10-02-2007, 09:39 AM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
islandguy's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Model: 9800
OS: 6.0.0.546
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 73
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The last time this question came up was in Aug 2007 . I am having the same proglem trying to install 4.2.2v on a 64bit Vista laptop. Has anyone found a solution?
I get the same 1904 error. I ignored the errors until it finished installing, but then it just hangs there. And my laptop slows to a crawl. Only thing I can do is kill it and reboot.
Offline  
Old 10-29-2007, 09:45 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: telcel
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I ignored 5 error messages, bieng the first one related to gwemailconnapi.dll, fixed it with the "repair" option in control panel add-remove software.
Offline  
Old 12-02-2007, 10:11 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2007
Model: 8800
Carrier: Optus
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I installed Version 4.3.0.15 (Aug 15 2007). I'm running Win XP and Outlook 2007. I have just upgraded to an 8800 from an 8700.

I was using an older desktop manager program and installed the 4.3.0.15 over the top. I did get four errors when installing the desktop manager.

"Error 1904.Module <Drive\File...\Blackberry\IS71 Connectors\ISGroupWise6.5.X\GW.dll failed to register. HRESULTS - 2147220473. Contact your support personnel."

"Error 1904.Module <Drive\File...\Blackberry\IS71 Connectors\ISGroupWise6.5.X\GWApi.dll failed to register. HRESULTS - 2147220473. Contact your support personnel."

"Error 1904.Module <Drive\File...\Blackberry\IS71 Connectors\ISGroupWise6.5.X\Desktop Setup_pb.dll failed to register. HRESULTS - 2147220473. Contact your support personnel."

"Error 1904.Module <Drive\File...\Blackberry\IS71 Connectors\ISGroupWise6.5.X\SyncAE_pb.dll failed to register. HRESULTS - 2147220473. Contact your support personnel."

I have triedxxx8230;
Repairing the desktop 4.3 installation
Uninstalling and reinstalling desktop 4.3
Reinstalling outlook 2007
Running regsvr32 atl.dll
Installed Windows installer 3.1
Checked for Microsoft updates

and alot of rebooting...

I can back up OK, but I canxxx8217;t sync. Has anyone got any more ideas on how to fix this problem?

Thanks

Last edited by geshoo : 12-02-2007 at 10:12 PM.
Offline  
Old 12-08-2007, 12:55 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Error 1904... nothing seems to work

I've been trying to install 4.3 desktop manager and keep getting the same error... I try and ignore it but I can't get any program to install at all on the blackberry (except some OTA installation).

"Error 1904.Module <Drive\File...\Blackberry\IS71 Connectors\ISGroupWise6.5.X\GW.dll failed to register. HRESULTS - 2147220473. Contact your support personnel."

"Error 1904.Module <Drive\File...\Blackberry\IS71 Connectors\ISGroupWise6.5.X\GWApi.dll failed to register. HRESULTS - 2147220473. Contact your support personnel."

"Error 1904.Module <Drive\File...\Blackberry\IS71 Connectors\ISGroupWise6.5.X\Desktop Setup_pb.dll failed to register. HRESULTS - 2147220473. Contact your support personnel."

"Error 1904.Module <Drive\File...\Blackberry\IS71 Connectors\ISGroupWise6.5.X\SyncAE_pb.dll failed to register. HRESULTS - 2147220473. Contact your support personnel."
Offline  
Old 01-13-2008, 01:25 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: curve
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Version 4.2.2 Error 1904

I just got my blackberry. WHen loading 4.2.2 I got this
Error 1904.Module C: (path name) HRESULT: 2147352567

The customer help from ATT said it was my computer problem.

Reloaded my Outlook...

still doesn't work...
Offline  
Old 02-06-2008, 08:30 AM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Anyone???

I am having the same problems. Tried to install on a desktop with Vista, a desktop and laptop with XP...all 3 got the same result and error messages.
Offline  
Old 02-06-2008, 02:21 PM   #14 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2006
Model: Nope
Carrier: Nope
Posts: 151
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Error 1904

That article leads to Microsoft's KB article.

Last edited by mischief007 : 02-06-2008 at 02:22 PM.
Offline  
Old 02-08-2008, 07:02 PM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default well...

Thanks for trying, but it does not help. The only person who had this problem posted online and solved it, bought a new computer and installed the software.

This stinks.
Offline  
Old 04-16-2008, 02:50 AM   #16 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8120
PIN: N/A
Carrier: O2
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I can echo everything geshoo says above. I get the same 4 dll's failing to register when installing 4.3 and I've tried all those things.

Can anyone help?
Offline  
Old 04-16-2008, 02:02 PM   #17 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Xaneth's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 228
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No fix for this, c'mon!!! Once I get it figured out, I'll post the resolution.
Offline  
Old 04-19-2008, 05:53 PM   #18 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I will be stalking this thread hourly because I'm having the same exact problem (Pearl 8130, DM 4.3) and am losing my MIND trying to fix this (I really really need to be able to sync!). Thanks!

~Sheri
Offline  
Old 04-23-2008, 09:39 PM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Talking This fix worked for me!

It seems this problem can be caused by an error with registry permissions. I tried all of the other suggested solutions that I could find. Nothing worked for me until I found the following:

Completely uninstall Desktop Manager, click the link below for instructions on how to reset the permissions, then reinstall:
Aaron Stebner's WebLog : Solving setup errors by using the SubInACL tool to repair file and registry permissions

This also fixed Media Manager, which would not open for me.

Note: After completing the repair, my Windows Vista reported that it was low on memory and many programs would not function properly. Not to worry if this happens to you, there is a fix for it. Just search the thread, using the keyword "memory" or "0x8007000e'" (this is the Windows error code).

Last edited by reddkap : 04-30-2008 at 11:04 PM.
Offline  
Old 05-04-2008, 09:49 PM   #20 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: sprint
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

the above solution did not work for me :(

but i figured out a way to FIX IT!
NO Software Needed!

Its so Easy A CaveMan Could do it!

i have a blackberry 8830 Wold Edition
& im using Blackberry Desktop Mangager 4.3.0.17
& im using Sprint as my service provider

ok so i was having the same problem...
when i first installed the desktop manager it was working fine...
then i had to delete all the contacts from my phone & replace them
with all my contacts in outlook. so i called techsupport to help me
out. so they walked me through clearing all the contacts from my phone
without wiping out the whole phone of all the other settings.
then when we tried to import all my contacts from outlook a message came up
asking if i wanted to accept or reject changes.
i then clicked on the button to view the changes & i didnt like what i saw so i clicked on reject. Next thing you know the program froze!
so i tried closing the program & restarting it... & then came the famous 1904 error!
got like 3 of them.

i was on the phone with tech support for like 2 days.. & the could not figure out what the problem was.. we removed the software .. re installed it .. restarted .. but none of that worked.. i was still getting the errors...

then i tried the solution above
"Aaron Stebner's WebLog : Solving setup errors by using the SubInACL tool to repair file and registry permissions"
but that did not work either :(

i was about to uninstall the software again & try to reinstall it but then i said let me try to sync one more time...

so i turned on Blackberry Desktop Manager
& got the same 1904 error (like 3 diffrent ones)
i clicked on ignore or ok for all of them & then like before the blackberry managaer window would grey out.. & i could not click on anything..

so what did i do next? what else can we possibly try at this point?

I removed the phone from the usb cable...waited like 10 seconds & an error came up saying that the phone was disconnected...so i connected the phone to the usb cable again & guess what! everything started working again!

there is one more thing that i figured out on my own...
sometimes the software will freeze if you have a
password set on your phone & it locks up before you are done syncing...
& it will not give any errors or anything. it will just freeze!

DO NOT disconnect the phone from the usb cable if this happens...
all you have to do is press on the ball on your blackberry ...
the phone will say "handheld is locked"
Unlock your handheld & you will notice that the Destop Manager will continue to sync!

I hope this helps all of you out there with the same problem.

i will be accepting donations

Omar O.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.