BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-16-2005, 04:01 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2005
Model: 7100g
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default "no message service configured" error on 7100g

Please Login to Remove!

I am running BES 3.6 for Exchange and the user has a 7100g and Desktop Manager 4. His original 7100 failed, so he was sent a replacement and now everything works fine except that he cannot send email. If he attempts to send, he receives the "no message service configured" error.

I have seen numerous postings on this issue, but none of them have a resolution. Can anyone help? I am sure that it must be something simple....
Offline  
Old 05-16-2005, 04:42 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 67
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

regenerate encryption keys

this will put service books back on the device
Offline  
Old 05-16-2005, 05:39 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2005
Model: 7100g
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by authentication_key
regenerate encryption keys

this will put service books back on the device
We had already done that, but tried again with no luck. He can receive all email and his phone works fine, just cannot send still.....
Offline  
Old 05-16-2005, 10:52 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
9balla4life's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Land where Blackburr's grow off trees....not sure yet
Model: 8120
OS: v4.3.0115
PIN: 24760E78
Carrier: T-Mobile
Posts: 151
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Check to see if he has GPRS access on the phone... I think that you may since you can receive... I have run into these issues with my customers... tryin taking you're battery out and count to 10 and then replace the battery and try sending again.

You may also want to check you're webclient to make sure that you have changed the PIN of the new equiptment... Hope this helps but if not please PIN me and I will try my best to help you.
__________________
Bryan
PIN: 23E35614
[email address]
Currently using 8100 Pearl.
Offline  
Old 05-17-2005, 08:30 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2005
Model: 7100g
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bryanyu81
Check to see if he has GPRS access on the phone... I think that you may since you can receive... I have run into these issues with my customers... tryin taking you're battery out and count to 10 and then replace the battery and try sending again.

You may also want to check you're webclient to make sure that you have changed the PIN of the new equiptment... Hope this helps but if not please PIN me and I will try my best to help you.
Yes, he is able to receive email so he has GPRS service - we have also tried doing hard resets. We are on BES, so we do not have the web client. The PIN is correct on the BES, though.

I chatted with Cingular support last night and they gave me this to try:

  • On the device, go to Options | Service Book
  • Delete the five items listed as "Desktop Manager", or User Name if you changed the default
  • These items should include: BrowserConfig, IPPP, CICAL, ALP and CMIME
  • Reconnect the device to the machine running Desktop Manager
  • Go to Redirector Settings | Security and manually install a new security key


I just received an email from the executive with the problem and this procedure resolved the issue. Hopefully this post will help others, as this procedure is not posted anywhere else that I was able to find!

Thanks for all the help!
Offline  
Old 05-17-2005, 10:39 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
emale's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Model: 8800
Carrier: Rogers
Posts: 156
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I just read this message or I would have told you sooner, this is in a knowledge base article on blackberry.com website as well.

http://www.blackberry.com/knowledgec...97816&vernum=1
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.