BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-22-2007, 05:22 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jun 2007
Location: South Euclid OH
Model: 8830
PIN: 3193046c
Carrier: Verizon
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Not Receiving Any Messages Today

Please Login to Remove!

For some reason, I'm not receiving any emails today. I have mail from various email addresses, but nothing has come through since early this morning.

Is there something I should be checking? I don't think I changed anything. I have the 8830 from Verizon.

Thanks for any help.
Offline  
Old 07-22-2007, 05:33 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Oct 2005
Model: 8220
Carrier: WiFi hotspot
Posts: 1,009
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Check if you can send emails from blackberry. If not, you may be out of coverage or something happened with your device.

If removing battery does not help calling customer support is often the best second option.
Offline  
Old 07-23-2007, 05:57 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
ChairmanKaga's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: secret underground bunker
Model: Curve
PIN: none
Carrier: AT&T
Posts: 57
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have not received any emails for 24 hours though I know they are in the system. I assume there is some kind of system outage. It would be nice if RIM would advise of this so we aren't left wondering whats going on.

Edit: mine stopped incoming on Sunday morning 6/22 as well.

right on

Last edited by ChairmanKaga : 07-23-2007 at 06:01 AM.
Offline  
Old 07-23-2007, 06:16 AM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jun 2007
Location: South Euclid OH
Model: 8830
PIN: 3193046c
Carrier: Verizon
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Mine have started to come through again, but I'm not sure if things are back to normal.
Offline  
Old 07-23-2007, 07:58 AM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
jonabyte's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Model: 8703
Carrier: Telus
Posts: 89
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

it is not a system outage, I have been receiving mine just fine, it could be the carrier, or the device, or you are simply out of range. If there is an outage, you would have heard about it on the new/internet/radio, etc.
BTW, I am on telus, and have been receiving emails all weekend.
Offline  
Old 07-23-2007, 02:42 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
ChairmanKaga's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: secret underground bunker
Model: Curve
PIN: none
Carrier: AT&T
Posts: 57
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The local AT&T customer service guy looked into it after his BB stopped receiving emails, and found that BB was having a server problem.

BB's customer service in this area is dismal. They do not notify you, or the general public, of service issues. You just stop receiving email, and then a couple of days later it starts back up. They could improve a lot in this area by using some mechanism for acknowledging these problems, whether via email or by posting on their website.

After AT&T knew nothing about the problem this morning, I called RIM. They make you get out your credit card before they'll talk to you, even though I am paying them for a service that I'm not receiving.

Service issues are unavoidable. Just keep me in the loop.

right on
Offline  
Old 07-23-2007, 02:50 PM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2006
Model: 7250
Carrier: Verizon
Posts: 86
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I wonder if this is across carriers. I'm having a ton of issues with my VZW berry today. The latest is I can't send email via verizon's smtp server.
Offline  
Old 07-23-2007, 03:29 PM   #8 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
nimocone's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Northern Va.
Model: 8800
Carrier: Cingular
Posts: 215
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've had no problems with my emails today.
Offline  
Old 07-23-2007, 11:14 PM   #9 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Jul 2005
Location: Solon, OH, USA
Model: 9000
OS: 4.6.0.167
PIN: 20878533
Carrier: ATT
Posts: 708
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

FYI -

If there are actual problems at RIM you should be able to read about it in the next day's Wall Street Journal. That sort of outage would not go undetected.

Anecdotally, I've been told by Nextel and Cingular on different occasions that RIM was having "network problems" and to try again later. With the exception of RIM's North American NOC going down (this was reported in the WSJ), I have two problems with this:

1. I still had BBs om the same carrier working. I would have excepted a bigger blackout than just 1-2 devices here and there.

2. You can't confirm the "outage" with another rep at the same carrier, let alone at RIM. RIM never confirms these outages (except the last big one). So quite frankly I'm not convinced these outages actually exist - outside of the fanciful minds of these CS reps for the carrier!

We see this happen from time to time, especially with heavy travelers. Usually getting the user to pull his or her battery for 30 seconds followed by a cold boot fixes the unit and the email starts to flow.
Offline  
Old 07-23-2007, 11:32 PM   #10 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Aroc--so true. I have had service all day and last night with both AT&T and TMo. No interruptions. There has not been a RIM server problem, more users than the Chairman here would be inquring.

Carrier CSRs use RIM as the excuse when they have no other useful answer, and they need to get on to their next call.

ChairmanKaga doesn't say, but if he'd pull his battery he'd likely be back in business (or as much as resend his service books).
Offline  
Old 07-23-2007, 11:48 PM   #11 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

I noticed an interruption in emails coming to my device from GMail last night. They were in my GMail inbox but not going to my BB. When I woke up this morning they were all on my BB again.
Offline  
Old 07-24-2007, 07:49 AM   #12 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
jonabyte's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Model: 8703
Carrier: Telus
Posts: 89
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ChairmanKaga View Post
The local AT&T customer service guy looked into it after his BB stopped receiving emails, and found that BB was having a server problem.

BB's customer service in this area is dismal. They do not notify you, or the general public, of service issues. You just stop receiving email, and then a couple of days later it starts back up. They could improve a lot in this area by using some mechanism for acknowledging these problems, whether via email or by posting on their website.

After AT&T knew nothing about the problem this morning, I called RIM. They make you get out your credit card before they'll talk to you, even though I am paying them for a service that I'm not receiving.

Service issues are unavoidable. Just keep me in the loop.

right on
The above is correct, you could have a particular server that is offline and create some issues with particular carriers in a particular region.

Also, RIM should have something in place, but do other carriers. Mine, Telus, doesn't have anything unless you call and speak with someone.
Offline  
Old 07-24-2007, 08:19 AM   #13 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ChairmanKaga View Post
BB's customer service in this area is dismal. They do not notify you, or the general public, of service issues. You just stop receiving email, and then a couple of days later it starts back up. They could improve a lot in this area by using some mechanism for acknowledging these problems, whether via email or by posting on their website.
RIM has not had an outage for "a couple of days". The various carriers have had issues at times, and regionally, yes, they have. But don't confuse RIM with your carrier.

I'm not sure how RIM would notify me of a service outage. Let's see, they can't send me an email or PIN if the service is out. They can't call, they don't have my phone number (my carrier does).

Jonabyte, yes, RIM "could" have a particular server go offline. But that is not the case here. Besides, I don't even know if RIM has servers for a "particular region" as you say, maybe one more knowledgeable about this could comment.
Offline  
Old 07-24-2007, 12:02 PM   #14 (permalink)
New Member
 
dkknght2's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Seattle
Model: 8703E
PIN: 32B7F9B7
Carrier: VERIZON
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default no e mail

I am not recieving messages for the last couple days but I cn send them. Seems odd but not sure how to fix it.
Offline  
Old 07-25-2007, 09:40 AM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2005
Model: 8707
Carrier: Swisscom / Cingular AT&T
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well, RIM is having issues with they "relays" accross Europe today.
That's what my Swisscom reps told me not long ago.
Estimated downtime is 4-12 hours..
I don't have much info.
__________________
Serge
Offline  
Old 07-25-2007, 10:22 AM   #16 (permalink)
No longer Registered.
 
Dawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Atlanta
Model: 8330
OS: 4.5.0.138
PIN: 31a6c9c9
Carrier: Verizon BIS
Posts: 13,963
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by dkknght2 View Post
I am not recieving messages for the last couple days but I cn send them. Seems odd but not sure how to fix it.
im on my second day with out emails on the BB I can send, but none come through on the BB.

I have pulled battery resent service books wiped reloaded OS (seperate Issue) but just wanted to say it for the record.

So could very well be a VZW issue.

SARCASIM: I guess we need to sue them since they advertise email services.
Offline  
Old 07-25-2007, 01:12 PM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Location: nyc
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: t-mobile
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am the IT tech for my company, we have a number of BBs on three different carriers. we can all send emails but they only seem to come in (in bulk) every 5 to 6 hours.

If there is no outage then we must be experiencing mass hallucinations. it's like college all over again
Offline  
Old 07-25-2007, 03:37 PM   #18 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
w9ndb's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Champaign, IL
Model: 8100
PIN: Upon Request
Carrier: AT&T
Posts: 23
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by shownonono View Post
I am the IT tech for my company, we have a number of BBs on three different carriers. we can all send emails but they only seem to come in (in bulk) every 5 to 6 hours.

If there is no outage then we must be experiencing mass hallucinations. it's like college all over again
I am having the exact same problem but with only one of my accounts. My gmail hosted account is working pretty well, but my work account (a secure imap server) is delivering on my BB only every 6 hours (almost to the minute). It's pretty annoying. I feel like a drug addict in withdrawal. My provider is ATT but I suspect the issue is with RIM or how my imap server is interacting with them. I see them connect in the logs but never get delivery of mail until the 6 hour mark.

nb

Last edited by w9ndb : 07-25-2007 at 03:40 PM.
Offline  
Old 07-25-2007, 03:42 PM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Los Angeles, CA
Model: 8703e
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I think this is an issue that is happening, no matter what your provider may be... at least here in Southern California. We have 3 different people with Blackberries and I'm only seeing the BIS server check mail every 4-6 hours. Sprint opened a ticket with RIM. We'll see how long it takes to get it resolved.
Offline  
Old 07-25-2007, 04:05 PM   #20 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Location: nyc
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: t-mobile
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by w9ndb View Post
I am having the exact same problem but with only one of my accounts. My gmail hosted account is working pretty well, but my work account (a secure imap server) is delivering on my BB only every 6 hours (almost to the minute).

nb
Yup, same here. I seem to be getting gmail in real time, but work email (also a secure imap server) is still on the 6 hour lag.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.