BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-08-2007, 08:26 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: UK, Liverpool
Model: 8700
Carrier: Vodafone
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problems activating a user on BES 4.0.4.8

Please Login to Remove!

This has been a thorn in my side for over a month.

I have a user that I can not activate on my BES server.

I have removed the users account from BES & re-added him.
wiped his device twice & attempted to activate = will error off after 10 - 15 minutes 'server not responding, contact sys admin'

I have removed his account from BES a couple of days ago, But when I checked the logs today it is still showing activity for the user (even though he is not on BES)

I have done handheld cleanup... & tried to re-activate him = still no luck.

any idea what I can do.

also when I re-added him to BES his PIN was already populated on BES. Its like it is still hanging onto his account & wont activate...

any advice ?
Offline  
Old 08-08-2007, 11:51 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2007
Location: SC
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 113
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Make sure your user has Blackberry Data Plan. A lot of times activation will not work if they do not have the Plan.

My Blog
Offline  
Old 08-08-2007, 12:44 PM   #3 (permalink)
iPhone Convert
 
juwaack68's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Tulip City - MI
Model: iP5
OS: 6.0.2
PIN: to beans
Carrier: I'm not
Posts: 13,875
Post Thanks: 3
Thanked 72 Times in 55 Posts
Default

Are you able to send a PIN message from or to the device you're trying to activate?
__________________
No longer a BES Admin, but it was fun while it lasted!
Offline  
Old 08-08-2007, 03:54 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2007
Model: 7100i
PIN: N/A
Carrier: Nextel
Posts: 29
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

There are a few things that you need to check.

1. First off if the pin to pin is not going through you need to call your provider and make sure the unit is provisioned.

2. If the pin to pin goes through, check the user's outlook and make sure they can send and receive email. if outlook is OK, go ahead and check to see if you see any emails in their inbox that look like this:

From: [email address]

Subject: RIM_bca28a80-e9c0-11d1-87fe-00600811c6a2

If you see any of these messages in the users inbox, its possible the BES is not picking them up (which would mean a reboot of the server may be needed) OR if you all have a spam filter/blocker, its possible the filter is modifying the subject line, in which case the BES cannot process the etp message. If you do have to reboot the server make sure and remove ALL of the etp messages before trying the activation again.

3. If you dont see any of these messages, make sure that the user does not have any forwarding rules that may be redirecting the etp message elsewhere. Also make sure you dont have a spam filter that is blocking the etp message. if you do, you will either need to disable the filter or allow the etp message

4. Verify you are putting in the correct email address during the activation

5. if you have been resetting the enterprise activation password to the same password, you may want to go ahead and set it to a different password and try the activation again
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.