BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-21-2007, 11:16 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Model: Curve
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Application Loader Vanishes from computer

Please Login to Remove!

All,

I would love some help from the forum on this problem. I am a Blackberry Curve owner who has recently converted from the Treo line. I am using a Windows XP machine and have had no problems with the machine. I installed the Blackberry software without a problem but for some reason the Application Loader application vanishes after two or three restarts.

This is unusual to be sure. I have to date:

1. Uninstalled ALL Blackberry and Roxio Media software

2. Reinstalled ALL Blackberry and Roxio Media Software

3. Used the software installer to repair the Desktop Manager Software

4. Ran numerous utilities to see if there were errors on my hard drive.

With each of the above system manipulations, the installation goes as planned and the Application Loader appears in the icons of the Blackberry Desktop Manger. In addition, when I check the folder C->Program Files->Common files->Research In Motion->AppLoader; the Application Loader.exe is present.

After one or two restarts of the computer, the Desktop Manager starts up and there is an absence of the Application Loader from the icons. An inspection of the path described above reveals no application loader.exe application there.

I cannot figure out what is doing this. A call to ATT customer service suggested that I had a virus and that I should reformat my entire hard drive and start afresh. I am SURE that I am not infected with any virus as evidenced by numerous negative scans. When the application loader is present, it functions normally.

I would appreciate any and all help in this regard.

Regards,

CJ
Offline  
Old 09-22-2007, 10:37 PM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Model: Curve
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by DrCJames View Post
All,

I would love some help from the forum on this problem. I am a Blackberry Curve owner who has recently converted from the Treo line. I am using a Windows XP machine and have had no problems with the machine. I installed the Blackberry software without a problem but for some reason the Application Loader application vanishes after two or three restarts.

This is unusual to be sure. I have to date:

1. Uninstalled ALL Blackberry and Roxio Media software

2. Reinstalled ALL Blackberry and Roxio Media Software

3. Used the software installer to repair the Desktop Manager Software

4. Ran numerous utilities to see if there were errors on my hard drive.

With each of the above system manipulations, the installation goes as planned and the Application Loader appears in the icons of the Blackberry Desktop Manger. In addition, when I check the folder C->Program Files->Common files->Research In Motion->AppLoader; the Application Loader.exe is present.

After one or two restarts of the computer, the Desktop Manager starts up and there is an absence of the Application Loader from the icons. An inspection of the path described above reveals no application loader.exe application there.

I cannot figure out what is doing this. A call to ATT customer service suggested that I had a virus and that I should reformat my entire hard drive and start afresh. I am SURE that I am not infected with any virus as evidenced by numerous negative scans. When the application loader is present, it functions normally.

I would appreciate any and all help in this regard.

Regards,

CJ
I am surprised that no one has commented on this. I got an e-mail from a friend who suggested that this was an enterprise server issue and that there was a solution for it in the Blackberry FAQS. The only problem is that I am not an enterprise user so that this does not apply. I would still love some help with this. I reinstalled the software again, and once again this evening, the loader is gone.

Regards,

CJ
Offline  
Old 09-22-2007, 10:42 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
lawizard's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Western NC
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: cingular - the new AT&T
Posts: 29
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Same Issue

CJ, I am a BIS user on AT&T and have had the same problem. I wound up buying a new hard drive for one of my computers and had to reinstall everything. So far the App Loader is still showing up but the computer hasn't been restarted more than twice. I think Vista is just an ongoing problem with everything so I have just accepted that my home computer (with Vista) is not going to work right anyway.

I hope someone can answer this eventually.
__________________
So many gadgets, so little time!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.